Drīz beigsies ziemas uzņemšana augstskolās

Jau vairākus gadus Latvijas augstskolas un universitātes piedāvā iespēju uzsākt studijas arī ziemā, tiem studētgribētājiem, kuri nav paspējuši vasarā iestāties universitātē.

Maldīgs ir uzskats, ka tikai privātās augstskolas un koledžas rīko ziemas uzņemšanu, arī Latvijas lielākās universitātes – Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Liepājas Universitāte aicina uzsākt studijas.

LU ziemas uzņemšana jeb pieteikumu pieņemšana studijām 2010./2011.akadēmiskā gada pavasara semestrim sākās 3.janvārī un ilgs līdz 28.janvārim. LU Sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Keta Selecka-Trušinska paskaidroja, ka pašlaik visvairāk studētgribētāju ir pieteikušies otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā "Skolotājs" Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē.

RTU uzņemšanas komisijas atbildīgais sekretārs Ivars Odītis nra.lv pastāstīja, ka universitāte līdz šim saņēmusi tikai 11 pieteikumus dažādās studiju programmās, tomēr skaitlis līdz janvāra beigām būs lielāks. I. Odītis skaidro, ka šie ir pieteikumi uz maksas studijām, kā arī koledžās vēl nav notikuši izlaidumi.

Pēc Nacionālās izglītības iespēju datu bāzes informācijas pagājušā gada nogalē un šā gada sākumā uzņemšanu piedāvā 24 Latvijas augstskolas un koledžas. Izglītības iestādes aicina izvēlēties kādu no 176 studiju programmām, ieskaitot maģistrantūru un doktorantūru.

Par rezultātiem spriest vēl pāragri – daudzās Latvijas augstskolās un universitātēs joprojām notiek dokumentu pieņemšana, tāpēc konkrētus rezultātus varēs apkopot tikai pēc reflektantu pieņemšanas.

Svarīgākais