Interaktīva spēle kosmosa izzināšanai; uzvarētājus gaida eskursija uz zinātnes centru

© Publicitātes foto

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru, Ventspils Augstskolu un SIA Aspired vidusskolēniem piedāvā iespēju izspēlēt interaktīvo spēli “Kosmosa izaicinājums” un laimēt iespēju bez maksas apmeklēt Nākotnes klasi un zinātnes centru VIZIUM.

Eiropas Kosmosa aģentūras līdzfinansētā projekta “Kosmosa izaicinājums: interaktīvā spēlē balstīts apmācību rīks” ietvaros Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Ventspils Augstskola un SIA Aspired izstrādājis jaunu interaktīvu spēli par kosmosa tehnoloģijām, ar mērķi sniegt vidusskolas skolēniem pamatzināšanas par kosmosa industriju aizraujošā veidā. Lai popularizētu spēli mērķauditorijas vidū, Nākotnes klase piedāvā jauniešiem iespēju piedalīties spēlē un laimēt savai klasei iespēju bez maksas apmeklēt Nākotnes klasi un Ventspils zinātnes centru VIZIUM.

“Kosmosa izaicinājums” liks padomāt par dažādiem ar kosmosa tehnoloģijām saistītiem jautājumiem - kam izmanto satelītus, kas jāņem vērā, palaižot satelītu kosmosā, kāda ir satelīta uzbūve, kas ir nesējraķetes un satelītu konstelācijas u.tml. Spēles noslēgumā komandai būs jāizplāno sava kosmosa misija ar mērķi noteikt meža ugunsgrēkus.

Publicitātes foto

Spēlē var piedalīties ikviena vidusskolas klase no jebkuras Latvijas skolas, kuru pārstāv vismaz viena 3 līdz 6 cilvēku komanda. Jo vairāk komandas no klases piesakās, jo lielāka iespēja gala izlozē iegūt balvu - ekskursiju Nākotnes klasē un VIZIUM. Lai reģistrētos spēlei, komandai jāaizpilda reģistrācijas anketa ej.uz/kosmosa_spele. Uz anketā norādīto e-pastu tiks nosūtīti spēles pieslēgšanās dati un instrukcija. Spēle notiks vietnē space.wisewe.com, un pieslēgšanās iespējama no interneta pārlūka jebkurā mobilajā vai stacionārajā ierīcē ar interneta pieslēgumu.

Pieteikšanās spēlei būs atvērta no šī gada 10. līdz 18. maijam, bet spēlēt spēli varēs līdz 27. maijam. 30. maijā tiks veikta izloze, kurā piedalīsies visas spēli izspēlējušās komandas neatkarīgi no spēlē iegūtā rezultāta. Izlozes ietvaros tiks noskaidrota viena veiksmīgā komanda, kura kopā ar visu savu klasi līdz pat 2022. gada decembrim varēs izmantot iespēju bez maksas apmeklēt vienu nodarbību Nākotnes klasē un doties uz Ventspils zinātnes centru VIZIUM.

Sapurini klasesbiedrus, piesakiet komandas un laimējiet aizraujošu nākamā mācību gada pirmo ekskursiju! Jebkurus jautājumus par spēles norisi iespējams uzdot, rakstot uz nakotnesklase@vatp.lv.

*Izlozes uzvarētāji iegūs apmaksātas biļetes VIZIUM apmeklējumam un vienu bezmaksas nodarbību Nākotnes klasē, bet transporta un citas ekskursijas izmaksas netiks segtas.

Publicitātes foto

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais