Novembrī visā Latvijā būs Tehniskās jaunrades dienas

Lai rosinātu skolu audzēkņu interesi par inženierzinātnēm, kā arī attīstītu jauniešu teorētiskās zināšanas un uzlabotu prasmes tehnisko disciplīnu jomā, drīzumā notiks Tehniskās jaunrades dienas.

Pirmais pasākums norisināsies 6. novembrī Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē. Pārējie pasākumi paredzēti citās Latvijas pilsētās: 7. novembrī – Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, 14. novembrī – Valmierā, Vidzemes augstskolā, 21. novembrī – Rēzeknē, Rēzeknes augstskolā un 28. novembrī – Liepājā, Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiālē.

Tehniskās jaunrades dienu laikā interesenti veidos un konstruēs palīglīdzekļus un priekšmetus, ar kuriem varēs piedalīties robotikas, ķīmijas, programmēšanas, transportlīdzekļu konstruēšanas un ūdensrata būves sacensībās.

Tiem apmeklētājiem, kas nevēlēsies iesaistīties konstruēšanā, būs iespēja vērot ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumus. Darbosies arī stends, kur varēs saņemt konsultācijas par inženierzinātņu studiju iespējām Latvijas augstskolās. Tehniskās jaunrades dienas tiek rīkotas otro gadu, un pērn tās izraisīja lielu sabiedrības interesi – pasākumu laikā tika uzkonstruētas vairāk nekā 80 katapultas un 105 lidmodeļi, kā arī izveidoti 45 roboti.