Rīkos bezmaksas mācības bezdarbniekiem

Personīgo finanšu plānošana, padomi CV un motivācijas vēstules uzlabošanā, radošās domāšanas attīstīšana – tie ir galvenie semināru temati programmā Iespēju skola, ko reizi mēnesī Nordea banka kopā ar sadarbības partneriem rīko bankas klientiem, kas zaudējuši darbu. Mācības ir bezmaksas.

Plānots, ka līdz gada beigām šajos semināros zināšanas iegūs aptuveni 250 bezdarbnieku. Tuvākā nodarbība notiks 29. septembrī. Mācības par radošo spēju attīstīšanu pasniegs viens no sadarbības partneriem – mācību uzņēmums Triviums Apmācība. Uzņēmuma valdes locekle Inese Kuka akcentē: "Darba devēji arī šobrīd turpina apmācīt savus darbiniekus, un vispieprasītākās ir prasmes ātri un efektīvi pieņemt lēmumu krīzes brīžos, kā arī rast radošus risinājumus ierastām problēmsituācijām. Mācību ietvaros palīdzēsim darba meklētājiem attīstīt šīs prasmes, kas ļaus tiem kļūt konkurētspējīgākiem darba tirgū."

Drīzumā paredzēti arī semināri par efektīvu personīgo finanšu plānošanu, ko vadīs Nordea finanšu eksperts Zigmārs Valtmanis. Viņš teic: "Protams, bez darba palikušai personai ir ierobežots personīgais budžets, tāpēc jo rūpīgāk jāpārdomā katra iztērētā lata lietderība. Sistemātiska personīgo finanšu plānošana var ļaut ietaupīt pat vairāk nekā 10 procentus no ikmēneša tēriņiem."

Savukārt semināru Profesionāls ceļvedis darba meklētājiem vadīs CV-Online Latvia. "Veiktajā pētījumā atklājām, ka gandrīz visi darba devēji gaida no potenciālajiem darbiniekiem labāk sagatavotus CV un motivācijas vēstules. Tāpēc semināra mērķis ir pastāstīt par to, kādas ir biežāk pieļautās darba meklētāju kļūdas, un soli pa solim palīdzēt sagatavoties darba meklēšanas procesam," norāda CV-Online Latvia biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš.

Līdz 30. septembrim norit pieteikšanās arī bankas izsludinātajām stipendijām. Stipendiju konkursa mērķis ir piesaistīt personas, kas ar savām profesionālajām prasmēm un zināšanām varētu sniegt atbalstu programmas Iespēju skola īstenošanā. Stipendiāta ieguldījums programmas īstenošanā var būt divējāds.

Pirmkārt, stipendiāts var mācīt citus programmas dalībniekus. Programmas ietvaros par mācībām tiek uzskatītas lekciju, semināru un diskusiju formā organizētas nodarbības citiem Nordea bankas klientiem. Par prioritāru, bet ne obligātu, tiek uzskatīta tematika, kas ir saistīta ar uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanu un veicināšanu un ir interesanta pēc iespējas plašākam programmas dalībnieku lokam (piemēram, mārketinga pamati, valodu kursi, kā kļūt par pašnodarbināto). Otrkārt, stipendiāts var sniegt savu ieguldījumu programmas realizēšanas aktivitātēs. Ikmēneša stipendijās izmaksājamais naudas apjoms ir 1000 latu (bruto).

***

UZZIŅAI!

Semināriem var pieteikties, aizpildot pieteikumu anketu Nordea mājas lapā www.nordea.lv, sadaļā Iespēju skola. Tur arī var iepazīties ar semināru grafiku, ka arī atrast vairāk informācijas par izsludināto stipendiju konkursu.

Svarīgākais