Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Atvēto durvju dienas šogad attālinātā formātā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ik gadu no marta līdz pat jūnijam augstskolas, koledžas un profesionālās skolas rīko Atvērto durvju dienas, lai interesenti klātienē varētu iepazīties ar mācību vidi, izglītības iespējām, mācībspēkiem, dienesta viesnīcu, bibliotēku u.tml.

Šogad sakarā ar ārkārtas situāciju valstī aizliegti publiskie klātienes pasākumi, tostarp arī šī izglītības iestāžu un jauniešu tikšanās. Tāpēc Atvērto durvju dienas tiek rīkotas tiešsaistes režīmā, daļa no šiem pasākumiem ir aplūkojami arī ierakstā.

Piemēram, līdz 30. aprīlim topošie studenti tiešsaistē var iepazīt Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). Pasākumā Pieslēdzies RTU! interesenti var skatīties intervijas ar fakultāšu pārstāvjiem un studentiem, kā arī paši uzdot savus jautājumus. Tiešsaistes intervijas ir skatāmas RTU Facebook lapā, un katra diena ir veltīta vienai no deviņām RTU fakultātēm. Tiešraide notiek no pulksten 17 līdz 18, un tajā moderators Kristaps Tālbergs izjautā fakultāšu vadības pārstāvjus, aicinot izstāstīt par studiju, pētniecības iespējām Rīgā un ārpus tās, budžeta vietām, prakses un studiju apmaiņas programmām un daudz ko citu. Sarunas otrajā daļā fakultāšu pašpārvalžu pārstāvji dalās savā studiju pieredzē, pastāsta par iespējām pilnveidot savas zināšanas fakultāšu laboratorijās un interešu klubos, studentu aktivitātēm sporta un kultūras jomā, kā arī par citiem tematiem. Šodien būs iespēja iztaujāt Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, 29. aprīlī - Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāti un 30. aprīlī - E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāti.

Arī Latvijas Kultūras akadēmija aprīlī un maijā piedāvā iespēju ikvienam, kurš vēlas uzsākt studijas LKA 2020. gadā, tiešsaistes konsultācijās uzzināt vairāk par konkrētajām studiju programmām un saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem no studiju programmu vadītājiem.

Piedalīties tiešsaistes konsultācijās iespējams, iepriekš aizpildot pieteikuma formu: mājaslapā.

Bet RISEBA e-Atvērto durvju dienu aicina apmeklēt 7. maijā pulksten 15. Atvērto durvju dienu pasākums notiks aplikācijā zoom.us latviešu valodā. Lai piedalītos, ir jāaizpilda anketa (shorturl.at/ahvNX), izvēloties interesējošo bakalaura studiju programmu; pēc tam interesents saņems zoom.us meeting kodu, tādējādi iegūstot iespēju attālināti tikties ar izvēlētās programmas direktoru.

Ārkārtas situācija Latvijā šobrīd ir noteikta līdz 12. maijam, taču neviens vēl nevar skaidri pateikt, vai tā tiks pagarināta vai nē, tāpēc skolu mājaslapās atrodamā informācija liecina, ka izglītības iestādes vēl cer, ka maija izskaņā tās varēs topošos studentus un audzēkņus skatīt vaigā un Atvērto durvju dienas notiks klātienē. Aktuālā informācija par attālinātājiem un iespējamiem klātienes pasākumiem atrodama mājaslapā niid.lv.