Piņķos liek pamatakmeni starptautiskās skolas ēkai

© Publicitātes foto

Latvijas Starptautiskās skolas audzēkņi jau 2012.mācību gadu varēs uzsākt pilnīgi jaunā skolas ēkā ar modernām mācību telpām un plašu labiekārtotu vidi. Piedaloties ASV vēstniecei Džuditai Gārberei un Ķīnas vēstniekam, pagājušās nedēļas nogalē tika likts pamatakmens jaunajai skolas ēkai, kas atradīsies Piņķos, blakus Salienas pilsētai. Paredzēts, ka jaunuzceltajā mācību iestādē varēs mācīties līdz pat 400 bērniem.

Jaunā ēka dos iespēju izveidot modernu un funkcionālu mācību vidi, kā arī paplašināt mācību iestādes darbu. Skolas direktors Lerijs Molaceks uzsvēra, ka tās būs unikālas un īpaši modernas telpas. Skola būs paredzēta 280 audzēkņiem, bet īpašos gadījumos izkārtojums var tikt pielāgots pat 400 audzēkņiem. Skolas projekts paredz, ka tajā audzēkņi varēs attīstīties ne tikai akadēmiski, bet arī fiziski, sociāli un emocionāli.

Topošā Latvijas Starptautiskās skolas ēka atradīsies Jūrmalas tuvumā Piņķos, blakus Salienas pilsētai. Līdz ar to skolas atrašanās vietu raksturo ne tikai attīstīts transporta tīkls, bet arī blakus esošais viens no modernākajiem Rīgas rajoniem. Jau šobrīd Saliena ir sekmīgi attīstījusies un tur atrodas dzīvojamās mājas, golfa komplekss, meža parks, līdz ar to jaunā skola tikai paaugstinās šīs teritorijas vērtību un iedzīvotāju ērtības. Līdzšinējās Latvijas Starptautiskās skolas telpas kopš 1994.gada atrodas Jūrmalā, Bulduru Dārzkopības vidusskolas ēkā.

Skolas ēka tiks būvēta L burta formā divos stāvos. Ēka sastāvēs no trīs daļām un tajā atradīsies desmitiem mācību telpu, bibliotēka ar lasītavu, aktu zāle un multifunkcionāla sporta halle. Pie skolas atradīsies vairāki sporta laukumi – basketbolam, futbolam un volejbolam. Tāpat skolas teritorijā paredzēta plaša zaļā zona un rotaļu laukumi jaunāko klašu skolēniem. Kopējā skolas ēkas platība veidos 4900m2. Skolas būvniecību veiks „SRV Terbelat”.