Aicina bez maksas apgūt sarunu vadīšanas prasmes

Lai veicinātu darba devēju un darba ņēmēju savstarpējo dialogu strīdu risināšanā, kā arī sniegtu atbalstu uzņēmumiem sadarbībai ar pašvaldībām un valsts institūcijām, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) rudenī atsāk bezmaksas semināru ciklu Ir sarunas. Ir rezultāts!.

Kopš 2009. gada nogales iespēju piedalīties šajos semināros jau izmantojuši 208 darba devēji un darba devēju organizāciju pārstāvji visos Latvijas reģionos.

Kā norāda LDDK administratīvās kapacitātes stiprināšanas reģionos projekta vadītāja Lāsma Pīlēģe, semināru cikla mērķis ir sniegt visu Latvijas reģionu uzņēmējiem, pašvaldību pārstāvjiem un darba devēju organizāciju pārstāvjiem ieskatu sociālā dialoga veidošanas pamatprincipos.

Semināru ietvaros īpaša uzmanība tiks pievērsta lietišķu sarunu un mediācijas organizēšanai. Semināros tiks sniegti praktiski padomi, kā organizēti pārstāvēt darba devēju intereses reģionā, kā slēgt sadarbības līgumus starp pašvaldībām un darba devējus apvienojošām organizācijām, kā arī tiks izspēlēta lietišķa simulācijas spēle – praktiska sociālā dialoga pārrunu vešana.

Seminārus vadīs Elīna Seleviča – pasniedzēja ar praktisku pieredzi personāla vadības jomā. Ieguvusi maģistra grādu psiholoģijā, kā arī apguvusi eksistenciālo psihoterapiju.

Kopumā laika posmā līdz 2014. gadam plānots organizēt 84 seminārus visā Latvijā. Informāciju par tuvākajā laikā plānotajiem semināriem var atrastmājas lapā: www.lddk.lv

Latvijā

Rīgu pārpludinājuši melnīgsnēji vīrieši ar “Bolt” un “Wolt” kastēm uz muguras. Esot “studenti”, kuri no mācībām brīvajā laikā piestrādā par ēdienu piegādātājiem. Protams, ir tādi ļaudis, kuri notic šīm pasakām. Bet vairāk vajadzētu ticēt pašu acīm: piegādātāji mēdz apgrābstīt ēdienu, gadās pat, ka to izvelk no kastēm un apēd. Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) uzskata: vajadzīga stingrāka šo piegādātāju kontrole. Zemkopības ministrijā jau tiek izstrādāti noteikumi, kas būs jāievēro visiem “boltistiem”, “voltistiem” un visiem citiem ēdienu piegādātājiem.

Svarīgākais