Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Klāt ikgadējā specializētā ārzemju izglītības izstāde

INTERESENTU NETRŪKST. Ļoti daudzveidīgs un specifisks studiju programmu piedāvājums, daudzviet – bezmaksas izglītība, multikulturāla studiju vide, svešvalodu zināšanu bagātināšana, vēlme paplašināt redzesloku, karjeras iespējas pēc studijām – šie ir galvenie motivatori, kāpēc jaunieši no Latvijas izvēlas studēt ārvalstīs © Publicitātes foto

Visiem, kas domā par mācībām ārvalstīs, ir vērts sestdien, 21. septembrī, Rīgā apmeklēt specializēto ārzemju izglītības izstādi Days of International Education (Starptautiskās izglītības dienas). Tajā būs iespēja iegūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar nākotnes mācībām universitātēs un augstskolās, biznesa skolās un profesionālās koledžās, vidusskolās un valodu skolās, specializētās vasaras nometnēs un citās mācību iestādēs.

Izstādē piedalīsies vairāk par 100 mācību iestādēm no dažādām pasaules valstīm: Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Šveices, Ungārijas, Beļģijas, Zviedrijas, Lietuvas, Somijas, ASV, Ķīnas u.c. Izglītības iestāžu pārstāvji sniegs detalizētu informāciju par mācību programmām, iestāšanās prasībām, dzīvošanas iespējām un stipendijām. Izstādē varēs uzzināt sīkāku informāciju par mācību finansēšanu un bezmaksas izglītības iespējām. Šobrīd gandrīz ikviens ir dzirdējis par Brexit un uzdod jautājumus par to, kā tas ietekmēs izglītības iespējas Lielbritānijā. Pašlaik jau ir oficiāli ir paziņots, ka attiecībā uz studentiem no Eiropas 2020. mācību gadā izmaiņas ieviest nav plānots un speciālais studentu kredīts mūsu studentiem būs pieejams saskaņā ar jau esošajiem noteikumiem.

Savukārt ārvalstu izglītības speciālisti no aģentūrām Baltic Council for International Education un Meridian Group izstāstīs, kādu palīdzību aģentūras sniedz dokumentu noformēšanā, lai iestātos ārzemju universitātēs, vidusskolās un koledžās. Izstādes laikā notiks arī semināri par tādām aktuālām tēmām kā iestāšanās universitātēs Lielbritānijā un Nīderlandē, kā arī par to, kā sagatavoties mācībām ārvalstīs vai universitātēs u.c. interesantām tēmām. Izstāde būs atvērta no pulksten 10 līdz 17, tā notiks viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā. Ieeja bez maksas! Sīkāka informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv.