Populārākā – komunikācijas zinātne

Šodien ir pēdējā diena, kad var iesniegt pieteikumus studijām Latvijas Universitātē (LU), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Liepājas universitātē pieteikšanās beidzās jau vakar, savukārt citās augstskolās pieteikties var līdz pat augusta beigām.

LU populārāko bakalaura programmu augšgalā ir komunikācijas zinātne (1021 pieteikums), kam seko vadības (940) un tiesību (939) zinātnes. RTU vispopulārākā ir telekomunikāciju programma (815), nākamās pieprasītākās – informācijas tehnoloģijas (675) un datorsistēmu (638) programmas. Ekonomikas programmai (337) visvairāk pieteikušies LLU studēt gribošie, nedaudz mazāk pieteikumu ir ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības programmā (275), kā arī datorvadības un datorzinātnes programmā (225). Liepājas universitātē pieteikšanās studijām beidzās vakar. "Populārākais trijnieks ir pedagoģija, tūrisma vadība un iestādes un uzņēmuma vadība," uzskaita Liepājas universitātes pārstāve Ieva Dzerkale. Daugavpils universitātē pieteikties var līdz 9. augustam, bet populārākās studiju programmas pašlaik ir ekonomika, vides zinātne un filoloģija.

Ir arī tādas studiju programmas, kuras nav izvēlējies neviens abiturients, piemēram, vidusskolas matemātikas skolotājs, dzelzceļa transports, elektronika, būvdarbu vadīšana un vēl citas. Visvairāk šādu programmu ir RTU.

LU Preses centra pārstāve Gundega Krakopa piekodina studēt gribētājiem: "Šodien ir pēdējā diena, kad var pieteikties gan uz vietas rakstiski, gan elektroniski. Pēc pieteikuma iesniegšanas elektroniski vēl šodien jebkurā no augstskolu [LU, LLU, RTU] uzņemšanas punktiem jāuzrāda dokumenti un jāapstiprina pieteikums.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais