Jaunajiem studentiem iespēja nestāvēt rindās

© f64

Ir izveidots jauns epakalpojums Elektroniska pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās, tā ietvaros savu pieteikumu var iesniegt Latvijas Universitātē (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas rīkotajā preses konferencē LU rektors Mārcis Auziņš uzsvēra: "Šis ir sen gaidīts projekts, un tagad ir pienācis priecīgs brīdis, kad to palaižam. Mēs ceram, ka augstskolu skaits, kas izmantos šo elektronisko pakalpojumu, nākotnē palielināsies." M. Auziņš norādīja, ka topošajiem studentiem šis būs dabisks un pašsaprotams instruments, jo jaunieši ļoti daudz laika pavada pie datora. RTU rektors Ivars Knēts prognozē: "Rindas pirmajā gadā gan, domājams, nebūs ievērojami mazākas, un tāpēc ir jāprot organizēt, lai tās masas nav tik lielas."

Studiju pieteikumu kārtību skaidroja Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktors Māris Krastiņš. 12. jūlijā portālā www.latvija.lv/studijas varēs sākt izmantot elektronisko pakalpojumu. Šā gada absolventi eksāmenu rezultātus saņems tikai 16. jūlijā, tad līdz šim datumam pieteikumus varēs aizpildīt iepriekšējo gadu absolventi. M. Krastiņš paskaidroja: "Šī būs kā iesildīšanās nedēļa." Elektroniskos pieteikumus varēs iesniegt līdz 27. jūlija plkst. 24, un pat līdz pēdējam brīdim būs iespējams mainīt studiju prioritātes. Pēc pieteikuma apstiprināšanas varēs arī redzēt savu pozīciju starp pārējiem studēt gribētājiem. Vēl liels pluss šim elektroniskajam pakalpojumam ir niecīgā samaksa – 20 latu, un pieteikties var visās trīs augstskolās. Pēc pieteikuma iesniegšanas elektroniski personai ir jāierodas jebkurā no iepriekš minētajām augstskolām vai to filiālēm, lai uzrādītu dokumentus.

Sākot ar 2. augustu, konkursa rezultāti būs pieejami pakalpojuma mājas lapā, savā epastā, kā arī telefonā saņemot īsziņu, ja vien šāda opcija būs izvēlēta. Pēc rezultātu saņemšanas ir jādodas uz konkrēto augstskolu reģistrēties. Tomēr, ja cilvēks ir pārdomājis un nevēlas studēt kādā no šīm mācību iestādēm, iespējams arī atteikties. Ir izveidots arī vienotais telefona numurs 67089003, kur var saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.