Augstskolās sācies izlaidumu laiks

Šī un nākamā nedēļa ir visaktīvākais laiks, kad augstskolās notiek izlaidumi, bet tie turpināsies pat vēl jūlijā. Neatkarīgās satiktās Rīgas Tehniskās universitātes absolventes katra savu nākotni redz citādi.

Natālija Nahoškijeva neplāno studēt tālāk, jo uzskata, ka ar maģistra grādu pietiek, lai atrastu labu darbu. Absolventei Rutai Rūsiņai ir idejas doties uz ārzemēm, kur varētu gan studēt, gan strādāt, kaut gan viņai jau ir darbs Latvijā. Savukārt Inga Jansone sevi uzskata par patrioti un vēlas turpināt izglītoties šajā valstī, un savu nākotni, iespējams, saistīt ar akadēmisko vidi.

Tikpat dažādi viedokļi ir arī bakalaura studiju absolventēm. Jaunā žurnāliste Ieva Cielava no Latvijas Universitātes, kura savu noslēguma darbu aizstāvēja uz 10 ballēm un līdz ar to ieguva iespēju studēt bez maksas maģistros, izmantos šo iespēju.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais