Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izstādē "Skola 2018" varēs uzzināt par izglītības iespējām vairāk nekā 15 pasaules valstīs

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

No 23. līdz 25. februārim izstāde Skola 2018 Ķīpsalā aicina vienkopus satikt ārzemju universitāšu pārstāvjus, konsultantus un uzzināt par izglītības iespējām vairāk nekā 15 pasaules valstīs.

Ar katru gadu pieaug to cilvēku skaits, kuri vēlas mācīties vai arī izglītot savus bērnus ārzemēs. Valodu kursi, brīvlaiku programmas, profesionālā stažēšanās, valsts un privātās internātskolas, tālākās izglītības koledžas, biznesa skolas, universitātes, bakalaura studijas, maģistrantūra - mācību iespējas ārzemēs ir tik dažādas!

Bet kā izvēlēties piemērotāko mācību iestādi un programmu, noformēt dokumentus, kārtot eksāmenus, saņemt studentu vīzas un citus nepieciešamos dokumentus? Kādas ir dzīvošanas izmaksas un studiju kredītu saņemšanas iespējas? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem izstādē atbildēs Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Dānijas, Šveices, Nīderlandes, Lietuvas, Krievijas, Kanādas, ASV, Austrālijas un pat Uzbekistānas universitāšu, koledžu, vēstniecību un kultūras institūtu pārstāvji.

Kā zināms, populārākais galamērķis studijām ārpus Latvijas joprojām ir Lielbritānija. Izstādē par studiju iespējām Lielbritānijā informēs vairāki izstādes dalībnieki. Piemēram, Baltic Council for International Education profesionālie speciālisti ieteiks, kā nekļūdīties, izvēloties mācību iestādi un mācību programmu, un kā iestāties kādā no vairāk nekā 160 Lielbritānijas augstskolām. Turpat varēs sastapt The University of Bolton, Bath Spa University un Northumbria University pārstāvjus. Par mācību iespējām Lielbritānijā informēs arī nevalstiskā organizācija Dream Foundation Latvia un vadošā ārzemju izglītības aģentūra Latvijā Meridian Group.

Interesantus piedāvājumus sarūpējušas arī citas valstis. Piemēram, ja vēlies iegūt starptautiskajiem standartiem atbilstošu jurista diplomu un vēl arī baudīt Uzbekistānas valdzinājumu, iespējams, ir vērts studēt vienā no Vidusāzijas vadošajām universitātēm - Taškentas Valsts juridiskajā augstskolā. Starp citu, Uzbekistāna izstādē ir pārstāvēta pirmoreiz. Izstādē būs sastopami arī Šveices labāko augstskolu alianses Swiss Education Group (ietilpst piecas skolas) pārstāvji. Šajās augstskolās tiek sagatavoti speciālisti viesmīlības, pasākumu, tūrisma, kulinārijas mākslas, kūrortu un spa, viesnīcu menedžmenta un viesnīcu dizaina jomā.

Savukārt Kanādas vēstniecības stendā prezentēs jauniešu darba un ceļošanas programmu International Experience Canada, kas Latvijas jauniešiem vecumā no 18 līdz 35 gadiem sniedz iespē ju dzīvot un strādāt uz laiku līdz vienam gadam Kanādā. Tāpat pie vēstniecības pārstāvjiem varēs uzzināt par studiju iespējām 95 Kanādas universitātēs un 150 koledžās.

Baltijas-Amerikas Brīvības fonda ekspozīcijā būs iespējams iegūt plašāku informāciju par iespēju šovasar, no 8. jūlija līdz 3. augustam, doties uz jauniešu vasaras nometni ASV pilsētā Portlendā Meinas štatā bez maksas. Izstādē būs atrodama arī informācija par dažādām svešvalodu apguves programmām, kā arī varēs uzzināt, kur un kā Latvijā var nokārtot starptautiskos eksāmenus un testus, ko pieprasa vairākums ārvalstu mācību iestāžu.