Uzņems studentus bezmaksas māszinību studijās

Īstenojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) veselības aprūpes darbinieku tālākizglītības projektu, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte jūlijā sāks dokumentu pieņemšanu viengadīgajā māszinību profesionālajā bakalaura studiju programmā trīs māsu pamatspecialitātēs. Studijas finansē ESF, un tās ir bezmaksas.

Programmas mērķis ir nodrošināt māsu profesionālās pamatizglītības turpinājumu, iegūstot augstāko izglītību un apgūstot kādu no māsu pamatspecialitātēm. Studiju programma ir akreditēta, un pēc veiksmīgas tās pabeigšanas tiks izsniegts Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes diploms, kas apliecina profesionālā bakalaura grāda veselības aprūpē un māszinību speciālista profesionālās kvalifikācijas iegūšanu.

Fakultāte piedāvā izvēlēties šādas pamatspecialitātes: anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas pamatspecialitāte, bērnu aprūpes māsas pamatspecialitāte un internās aprūpes māsas pamatspecialitāte.

Viengadīgajā studiju programmā tiks uzņemtas personas, kurām ir 1. līmeņa profesionālā augstākā jeb koledžas izglītība ar kvalifikāciju "māsa" vai "ārsta palīgs" vai veselības zinātņu bakalaura vai maģistra grāds māszinībās.

Uzņemšanu plānots sākt jūlijā. Lai uzzinātu par dokumentu pieņemšanas laikiem un vietu, nepieciešams sekot informācijai Latvijas Universitātes portālā www.gribustudet.lv.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais