Sācies konkurss par 1000 latu stipendijām topošajiem studentiem

DPA aicina 12. klašu beidzējus – topošos studentus – pieteikties stipendiju konkursam Nāc studēt informācijas tehnoloģijas – mēs atbalstīsim!. Pieteikties uz konkursu par viena gada stipendiju 1000 latu vērtībā var līdz 5. maijam.

"Jau trešo gadu pēc kārtas uzņēmums ir gatavs sniegt atbalstu un papildu motivāciju uzņēmīgiem un zinātkāriem topošajiem studentiem. Iepriekšējo gadu rezultāti ir parādījuši, cik daudz mērķtiecības un potenciāla ir mūsu jauniešos. Vairāki iepriekšējo gadu stipendijas saņēmēji ir veikuši savas prakses DPA un uzrādījuši izcilus darba rezultātus, kas pierāda to, ka investīcija ir bijusi auglīga," atzīst DPA valdes loceklis Juris Vilders.

Viens no galvenajiem kritērijiem, vērtējot skolēnu stipendiju saņemšanas pieteikumus, ir katra pretendenta sekmes informātikā un matemātikā, motivācija un pamatojums, kādēļ viņš vai viņa vēlas studēt IT zinātnes, kā arī attiecīgā pretendenta ārpusskolas intereses. Tiks piešķirtas desmit stipendijas – pa divām pretendentiem no Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales. Sīkāk ar konkursa nolikumu, noteikumiem, atbalstāmajām studiju programmām un iesniedzamo dokumentu paraugiem var iepazīties DPA mājaslapā: www.dpa.lv/stipendija. Pieteikuma anketa atrodama turpat.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.