Latvijā durvis vērs pirmā četru valodu apmācību privātskola

© Publicitātes foto

Investējot 11 miljonus eiro, jau šī gada 5. septembrī Piņķos tiks atklāta privātskola – «Exupéry International School». Tajā bērniem būs iespēja apgūt mācības četrās valodās – angļu, franču, latviešu un krievu, turklāt svešvalodu mācību priekšmetus mācīs skolotāji, kam tā ir dzimtā valoda.

Kā pastāstīja «International School Exupéry» dibinātāja Jeļena Bujanova, izvēloties izglītības metodiku, galvenais uzsvars likts uz to, ka izglītībai ir jāatbilst visiem Latvijas standartiem, taču jāspēj atrast arī individuālu pieeju katram bērnam un jāattīsta tieši tās īpašības vai prasmes, kuras ir bērna stiprās puses.

«Skola ir radīta, lai palīdzētu bērniem un vecākiem pārvarēt vispārējās izglītības sistēmas standartizāciju un iespējamo intereses trūkumu – gan no skolēnu, gan vecāku puses, kā arī samazinātu stresu un spiedienu, kas varētu ietekmēt bērna personību vispārizglītojošā skolā. Šīs skolas mērķis ir sagatavot bērnu pieaugušo pasaulei ar maksimāliem intelekta, emocionāliem, sociāliem un stratēģijas resursiem, to skaitā arī četrām brīvi pārvaldāmām valodām. Vissvarīgākais, ko varam bērniem sniegt – pārliecība par saviem spēkiem, kas rodas no iespējas realizēt tieši viņu intereses,» uzsver J. Bujanova.

Klases tiek veidotas ar nelielu skaitu skolēnu, lai skolotājs varētu pilnvērtīgi pievērsties ikvienam. «Bērni nedodas mājās ar smagām somām un apjomīgiem mājasdarbiem, jo viss tiek izdarīts skolā – vecāki un bērni vakaros kopā var izbaudīt brīvo laiku,» atklāj J. Bujanova. Bērnu rīcībā šeit būs divpadsmit pamatmācību, piecas valodu apguves un divas datortelpas. Sporta un aktu zāles jaunajiem čempioniem un māksliniekiem, mākslas studijas un mūzikas apguves telpa, īpaši aprīkoti kabineti ar laboratorijām jaunajiem ķīmiķiem, fiziķiem un biologiem. Katrā klasē būs interaktīvā tāfele. Skolā būs pieejamas arī ārpusstundu nodarbības.