Nedēļas nogalē notiks izstāde Skola 2010

Kādā nozarē veidot savu karjeru, un kura mācību iestāde būs tā, kur tuvākajos gados apgūt vajadzīgās zinības – atbildes uz šiem un citiem ar izglītību saistītiem jautājumiem ikviens interesents var censties saņemt, apmeklējot gadskārtējo izstādi Skola 2010.

Tā norisināsies no 25. līdz 28. februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

"Izstāde tradicionāli ir vieta, kuru apmeklē jaunieši no visas Latvijas, iztaujā izglītības iestāžu pārstāvjus, ievāc visu nepieciešamo informāciju un izlemj, kurā mācību iestādē turpināt savu izglītošanās ceļu," norāda izstādes projekta Skola 2010 vadītājs Valts Jirgensons.

Atraktīvi stendi

Izstādē piedalīsies 129 dalībnieki no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Vācijas, Kanādas, Dānijas, Somijas, Lielbritānijas, Izraēlas, Nīderlandes, Šveices un Jaunzēlandes. Izstādē četrās dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, estudijām. Izstādē varēs uzzināt par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu.

Piemēram, Latvijas Lauksaimniecības universitāte savā stendā piedāvās atraktīvu un krāšņu programmu, kuras laikā notiks interesantas aktivitātes un konkursi. LLU Tehniskā fakultāte šogad izstādē prezentēs jaunu studiju programmu – Tehniskais eksperts. Rīgas Ekonomikas augstskola informēs par iespējām studēt ekonomiku un uzņēmējdarbību starptautiskā vidē tepat Rīgā.

Izglītība ārpus valsts robežām

Izstādes dalībnieku vidū būs arī daudzas ārvalstu mācību iestādes. Pirmo reizi izstādē tiks prezentēta Līdsas universtitāte, kas ir otrā lielākā augstskola Lielbritānijā un piedāvā plašu studiju programmu spektru – 560 bakalauru, 300 maģistrantūras un doktorantūras programmas, aptverot virzienus no inženiertehnoloģijām līdz biznesam un no mākslas līdz medicīnai. Universitātē šobrīd studē aptuveni 30 500 studentu no vairāk nekā 130 valstīm.

Specializētā aģentūra Meridian Group izstādē piedāvās informāciju par bakalaura, maģistra un MBA programmu studijām ārvalstīs, vidējo izglītību labākajās privātskolās un koledžās Lielbritānijā, Šveicē un citās valstīs; informēs arī par pēcdiploma programmām cilvēkiem, kam jau ir augstākā izglītība, lai iegūtu papildu izglītību un jaunu profesiju.

Savukārt plānojot skolēnu atpūtu vasaras brīvlaikā, vērtīga būs informācija par bērnu un jauniešu vasaras nometnēm. Izglītības iestāžu atbildīgajiem darbiniekiem būs noderīgi apmeklēt mācību iestāžu aprīkojumu un mēbeļu stendus.

Profesionālo iemaņu paraugdemonstrējumi

Izstādes laikā norisināsies arī profesionālo iemaņu konkurss Jaunais profesionālis 2010, kurā šogad piedalīsies 150 jauniešu no 55 profesionālās izglītības iestādēm. Konkursa laikā šogad notiks interesanti paraugdemonstrējumi sešās profesionālajās jomās – mehatronikā, metālapstrādē, kokizstrādājumu izgatavošanā, būvniecībā, viesmīlībā un skaistumkopšanā. Jaunieši, vērojot konkursa norisi, varēs skaidrāk apjaust attiecīgo profesiju specifiku un to uzdevumu dažādību.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks 13. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde Latvijas grāmatu izstāde 2010, kurā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

***

UZZIŅAI

Skola 2010 darba laiks:

25.–27. februāris 10–18

28. februāris 10–17

Biļešu cenas:

Pieaugušiem: Ls 3

Skolēniem, studentiem, skolotājiem: Ls 2,50

Grupām (10+): Ls 2.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais