Noteikts Gada skolotājs un Gada skolas direktors

Nesen pasniegtas Latvijas Universitātes (LU) Gada balvas Gada skolotājs un Gada skolas direktors.

Universitātes balvas piešķir pedagogiem un skolu vadītājiem, lai izceltu un atbalstītu Latvijas skolu skolotājus un direktorus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā studijām LU.

Balvas piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs, augstskolas mācību prorektors Juris Krūmiņš norāda: "Priekšnoteikums sekmīgām studijām universitātē ir laba un izcila sagatavotība vidusskolas mācību priekšmetos. Latvijas Universitāte ir pateicīga tām vidusskolām un vidusskolu skolotājiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu savu audzēkņu sagatavošanā studijām. Skolotāju balvas mēs tradicionāli pasniedzam skolotājiem un skolām, kuru absolventi gan skaita ziņā, gan pēc beidzēju īpatsvara uzrādījuši vislabāko rezultātu, izvēloties turpināt studijas universitātē." Balvas tiek pasniegtas jau trešo gadu pēc kārtas. Kopš 2007. gada Latvijas Universitātes Gada skolotāja balvu kopumā ir saņēmuši 13 skolotāji, bet Gada direktora – divi skolu direktori.

***

UZZIŅAI

Latvijas Universitātes Gada skolotāja 2009 balvu ieguvušas:

- latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Ieva Grahoļska no Rīgas 10. vidusskolas

- latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Inta Vilsone no Rīgas 10. vidusskolas

- ķīmijas skolotāja Brigita Brūvere no Rīgas 6. vidusskolas

Gada skolas direktora 2009 gods ticis Vecumnieku vidusskolas direktoram Aivaram Ķiņķevskim

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."