Ar kampaņu cer nestrādājošos jauniešus atgriezt apritē

© Publicitātes foto

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) līdz 9. septembrim īsteno sociāli izglītojošo kampaņu Atmet BEZdarbību! Tās mērķis ir motivēt jauniešus, kuri nestrādā un nemācās, izmantot projekta Jauniešu garantija priekšrocības – īsā laikā bez maksas apgūt kādu perspektīvu profesiju, tā ievērojami palielinot savas iespējas atrast darbu.

Kampaņa vienlaikus norisināsies visā Latvijā. Tās laikā tiks īstenota aktīva komunikācija digitālajā vidē, tostarp – sociālajos tīklos Draugiem.lv un Twitter, ko ikdienā aktīvi izmanto projekta mērķauditorija – jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem.

VIAA skaidro, ka viena no projekta Jauniešu garantija būtiskākajām priekšrocībām ir iespēja jaunajiem cilvēkiem bez maksas apgūt vairāk nekā 100 darba tirgū pieprasītākās profesijas īsā laika periodā – gada vai pusotra gada laikā. Tāpat Jauniešu garantijas dalībnieki saņem stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī, iespēju bez maksas dzīvot dienesta viesnīcā, viņiem tiek apmaksāti ceļa izdevumi prakses laikā.

«Nokļūstot darba tirgū, jaunie darba ņēmēji nereti saskaras ar skarbo dzīves realitāti – viņiem bieži vien trūkst darba pieredzes, un kvalifikācija neatbilst vēlamajam atalgojumam,» situāciju skaidro VIAA direktore Dita Traidās. «Vilšanās karjeras iespējās mēdz būt liela, tāpēc jaunieši nevis cenšas sevi pierādīt, bet izvēlas strādāt gadījuma darbus vai paļaujas uz vecāku atbalstu. Atrast darbu, nopelnīt iztiku un izveidot karjeru, sēžot mājās bezdarbībā, nav iespējams. Ir 21. gadsimts, kad kaut ko panākt var ar rīcību. Jauniešu garantija nodrošina iespēju to izdarīt ātri un bez maksas. Tāpēc ar kampaņu Atmet BEZdarbību! vēlamies aicināt jauniešus domāt par savu nākotni savlaicīgi, izmantojot programmas sniegtās iespējas pilnveidoties un attīstīt savu konkurētspēju darba tirgū,» skaidro D. Traidās.

Projekta Jauniešu garantija ietvaros jauniešiem tiek nodrošināta prakse dažādos Latvijas uzņēmumos, kur viņiem ir iespēja pielietot teorētiskās zināšanas praksē, tā gūstot darba pieredzi, kas ievērojami palielina iespējas atrast darbu.

Jaunieši jau septembrī var uzsākt mācības vairāk nekā 100 darba tirgū pieprasītās profesijās. Populārākā profesija šajā uzņemšanā ir pavārs, kura kvalifikāciju var iegūt desmit profesionālās izglītības iestādēs vai to filiālēs. Septiņās izglītības iestādēs plānots sagatavot grāmatvežus un autoatslēdzniekus, savukārt sešās izglītības iestādēs – galdniekus, konditorus un restorānu pakalpojumu speciālistus. Kopumā jaunieši var izvēlēties apgūt kādu sev tīkamu profesiju vairāk nekā 40 profesionālās izglītības iestādēs vai to filiālēs visā Latvijā.

Projekta Jauniešu garantija izglītības programmās mācības var uzsākt jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri nav nodarbināti un nemācās, tajā skaitā neapgūst pilna laika studiju programmas. Dokumentus izvēlētajā izglītības iestādē var iesniegt līdz vasaras beigām.



Svarīgākais