Iespēja vidusskolēniem pieteikties stipendijām

Vidusskolēnu izglītības kustības United World Colleges (UWC) Latvijas organizācija aicina 10. un 11. klases skolniekus pieteikties stipendijām piecās dažādās valstīs. Uzvarētāji saņems pilnu vai daļēju stipendiju, lai mācītos un absolvētu kādu no šogad piedāvātajām UWC koledžām – ASV, Norvēģijā, Velsā, Itālijā vai Nīderlandē. Jauniešiem jābūt vecumā no 15 līdz 17 gadiem un gataviem sevi pierādīt trīs konkursa kārtās. Pirmajai kārtai jāiesūta CV, divas ieteikuma vēstules, liecības kopija, vecāku atļauja mācīties ārpus Latvijas robežām un divas esejas, kuru tēmas sīkāk aprakstītas organizācijas mājaslapā: www.uwc.org.lv. Uzvarētāji kļūs par Latvijas pārstāvi kādā no piecām koledžām, dzīvojot un mācoties starptautiskā vidē un iegūstot konkurētspējīgu vidējo izglītību. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 25. janvārim. UWC stipendiju konkurss jauniešiem Latvijā notiek jau kopš 1992. gada, un šajā periodā izglītību ārvalstīs ieguvuši ap 50 vidusskolēni.

Jauniešiem jābūt vecumā no 15 līdz 17 gadiem un gataviem sevi pierādīt trīs konkursa kārtās. Pirmajai kārtai jāiesūta CV, divas ieteikuma vēstules, liecības kopija, vecāku atļauja mācīties ārpus Latvijas robežām un divas esejas, kuru tēmas sīkāk aprakstītas organizācijas mājaslapā: www.uwc.org.lv.

Uzvarētāji kļūs par Latvijas pārstāvi kādā no piecām koledžām, dzīvojot un mācoties starptautiskā vidē un iegūstot konkurētspējīgu vidējo izglītību. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 25. janvārim. UWC stipendiju konkurss jauniešiem Latvijā notiek jau kopš 1992. gada, un šajā periodā izglītību ārvalstīs ieguvuši ap 50 vidusskolēni.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.