Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Ventspilnieki jūsmo par buriniekiem

© Oskars Jūra

Stiprais vējš, kas iepriekšējās dienās trakoja jūrā, lika vairākiem buriniekiem meklēt patvērumu citās ostās.

Tādēļ gaidīto 22 burinieku vietā Ventspils ostā ienāca vien pāris. Taču starp tiem arī lielais Mir un tālāko ceļu mērojušais Brazīlijas burukuģis. Dienās, kad ostā viesojās Tall Ships Races 2013 regates kuģi, ostmala bija ļaužu pilna.

Krāšņi burinieki pašā vasaras vidū ļāva izbaudīt aizgājušo laiku izjūtas un piešķīra Ventspilij to romantiku, kas saistās ar ostas pilsētu. Pēc desmit gadiem Ventspilī ar krāšņiem buriniekiem un plašu izklaides programmu iegriezās regates Tall Ships Races burinieki. Iedzīvotāju un pilsētas viesu interese bija liela, un krastmalu pildīja ļaužu pūļi, bet pie buriniekiem rindas veidoja tie, kuri vēlējās nokļūt arī uz burinieku klāja. Spēlēja orķestri, un krastmalā valdīja rosība.

Sanktpēterburgas mācību burinieks Mir ar atsaucīgo un atraktīvo apkalpi izraisīja lielu interesi. Tam ceturtdienas agrā rītā atstājot Ventspils ostu, komandas apkalpe bija sastājusies ierindā, un ventspilnieki to pavadīja ar īpaši kaismīgiem mājieniem. Tāpat interesi izpelnījās Brazīlijas kara flotes mācību burinieks Cisne Branco, kas mērojis pašu garāko ceļu – no dzimtās ostas Riodežaneiro tas izgāja jau 27. martā. Mājās pēc šīs regates Brazīlijas burinieks atgriezīsies tikai novembra sākumā.

Ceturtdienas rītā burukuģi, sastājušies greznā regatē, pameta Ventspils ostu, lai tālāk dotos uz Rīgu.