Ar stabilu pagātni un perspektīvu nākotni

© Ojārs Lūsis

SIA Rubate ir ilglaicīgs spēlētājs Latvijas tirgū. Dibināts 1996. gada 22. aprīlī, uzņēmums veiksmīgi darbojas jau 17 gadus, kuru laikā paplašinājis darbības sfēras, ieguvis stabilus sadarbības partnerus un piegādātājus, kā arī spējis pulcēt kvalificētus darbiniekus ar kopīgu mērķi dinamiskam darbam.

Daudzprofilu speciālisti

«Labu laiku mūsu pamatnodarbošanās bija (un ir joprojām – aut.) iekšējo un ārējo inženiertīklu būve – ventilācijas un apkures sistēmas, visu veidu kanalizācijas sistēmu montāža un attīrīšanas iekārtu uzstādīšana. Brīdī, kad šajā sfērā sasniedzām zināmu apjomu, gribējās darbības lauciņu paplašināt – lai nav jādzīvo tikai vienas nozares ietvaros. Nākamais, ar ko sākām nodarboties, bija ceļu būve, ielu, laukumu būve un rekonstrukcija. Sākumā vairākus gadus mūsu lielākais pasūtītājs bija valsts akciju sabiedrība Latvijas valsts meži, un arī patlaban mūsu sadarbība ir ļoti laba – pēc viņu pasūtījuma šobrīd būvējam piecus meža ceļus – bet, salīdzinot ar sākotnējo, nu klientu loks ir krietni paplašinājies,» stāsta uzņēmuma valdes loceklis Andis Augulis. Ikvienu klientu interesē laba kvalitāte, tāpēc uzņēmums ik gadu šo nozari vēl vairāk modernizē un attīsta. Ceļu būves galvenā prioritāte ir laba tehnika un kvalificēti strādnieki, kas spēj izpildīt visas klienta vajadzības. Trešais darbības virziens ir metālapstrāde, kur visa saražotā produkcija tiek realizēta ārpus Latvijas robežām.

Darbinieku lomu kvalitātes latiņas noturēšanā A. Augulis akcentē jo īpaši. «Atrast kvalificētus un spējīgus cilvēkus, kuri atbilst mūsu uzņēmuma prasībām, nav nemaz tik viegli. Ja izdodas, esam gandarīti.» Šobrīd uzņēmumā strādā 146 speciālisti.

Plaša ģeogrāfija

SIA Rubate galvenie darbības reģioni ir Vidzeme un Latgale – Valmiera, Cēsis, Madona, Balvi, Alūksne un Gulbene. Patlaban noris aktīvs darbs pie vairāku ielu rekonstrukcijas Gulbenes pilsētā. Kā paredz Gulbenes novada domes un Valsts reģionālās attīstības aģentūras parakstītā vienošanās, jārekonstruē divas ielas – Draudzesskolas iela un Ozolu iela. Projekta ietvaros jāsakārto Ozolu ielas posms no Dzeguzes ielas līdz Dzelzceļa ielai, Draudzesskolas iela tiks rekonstruēta visā tās garumā. «Ozolu ielā mums jāizbūvē jauna lietusūdens kanalizācijas sistēma, jāveic ceļa seguma rekonstrukcija, jāsakārto gājēju ietve un sadarbībā ar apakšuzņēmēju jāuzstāda ielas apgaismojums. Draudzesskolas ielā tiks izbūvēta ietve un arī uzstādīts apgaismojums,» skaidro A. Augulis. Kopumā darbi tiks veikti 1,196 km garumā.

Uzņēmuma kontā ir arī lielāka mēroga ceļu būves un rekonstrukcijas projekti. Pagājušajā rudenī sākās ceļa rekonstrukcijas darbi uz valsts

1. šķiras autoceļa virzienā no Gulbenes uz Rēzekni. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir lietuviešu firma Kauno tiltai, bet kā apakšuzņēmējs ceļa darbiem uz Rēzeknes ceļa Stradu pagastā tika nolīgta SIA Rubate. «Mums uzticēts izbūvēt piecus kilometrus garu ceļa posmu,» stāsta A. Augulis.

Darba netrūkst arī jomā, kas sākotnēji bija vienīgais uzņēmuma darbības virziens – inženiertīklu būvē. Nule kā noslēgusies ūdens kanalizācijas tīklu izbūve Kocēnu pagasta Rubenes ciemā, tagad tādi paši darbi jāveic Dikļu ciemā. «Daudz strādājam akciju sabiedrībā Valmieras stikla šķiedra. Uzņēmums gatavojas atvērt jaunus cehus, kuros mums jāuzstāda iekārtas nepieciešamā klimata nodrošināšanai ražošanas procesā – lai būtu atbilstoša ventilācija, dzesēšana un gaisa mitrums,» veicamos darbus ieskicē A. Augulis. Ar noslēgtajiem līgumiem uzņēmums pilnībā nodrošinājis darbu šim gadam, un tagad tiek strādāts pie nākamā gada pasūtījumiem. «Pamatā mūsu klienti ir juridiskas personas,» apliecina A. Augulis.

Vairāk par uzņēmumu iespējams uzzināt, apmeklējot interneta vietni www.rubate.lv.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais