Samoilovam un J.Šmēdiņam vēl viena uzvara trīs setos

Šodien FIVB pasaules čempionātā pludmales volejbolā otro uzvaru izcīnīja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (izsēti ar sesto numuru), kuri sīvā trīs setu cīņā salauza austriešu pretestību.

Vakar abi Latvijas F apakšgrupā izsētie pāri - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš - tikās savā starpā un triju setu spraigā cīņā ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:12) pārāki bija Samoilovs/J.Šmēdiņš. Šodien viņiem pretī stājās austrieši Daniels Milners un Jergs Vucls, kuri izsēti tikai ar 43.numuru.

Lai arī Samoilovs/Šmēdiņš pret austriešiem bija izteikti favorīti, tas vēl bija jāapliecina laukumā. Pirmajā setā viss virzījās pretī panākumam, taču pie rezultāta 20:17 mūsējie nespēja izmantot setbumbas, ļāva pretiniekiem atspēlēties un izlaida uzvaru no rokām – 21:23. Arī otrajā setā viss izšķīrās galotnē, taču šoreiz mūsējie izrādījās pārāki – 22:20. Jau no paša trešā seta sākuma mūsējie izvirzījās vadībā un kontrolēja notikumus laukumā, tomēr uzvara nāca ar lielām, lielām grūtībām - mūsējiem pretiniekus izdevās salauzt vien ar 21:19 un uzvarēt mačā ar 2-1.

Rīt Latvijas Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam pretī stāsies nīderlandieši Dāns Spijkers/Kristiāns Varenhorsts (19.).