"The Killers" koncerta problēmās organizatori vaino viens otru

© 26.06.2013. , Mežaparks , The Killers , apmeklētāji , fani

Mežaparka lielajā estrādē notikušais "The Killers" koncerts dažādu iemeslu dēļ lika vilties daudziem apmeklētājiem.

Lai tiktu teritorijā, cilvēkiem nācās gaidīt gandrīz četras stundas, vakara zvaigznes uz skatuves uzkāpa divas stundas vēlāk, bet iesildītāji "James" neuzstājās vispār. Skaidrības par to, kam jāuzņemas atbildība, vēl aizvien nav.

Koncerta organizatori par pasākuma aizkavēšanos vaino skatuves neatbilstību standartiem. Skatuves konstrukcija nebija atbilstoša sliktiem laikapstākļiem un lielam vējam, līdz ar to bīstama ne tikai māksliniekiem, bet arī koncerta apmeklētājiem. Pasākuma organizatoru kompānijas „EM Concert” pārstāve Kristīne Tjarve, balstoties uz kolēģa Denisa Keņeva teiktā, portālam nra.lv sniedza informāciju, ka iesildītāju grupas „James” pārstāvji, iepazīstoties ar skatuves tehnisko nodrošinājumu, esot informējuši, ka neuzstāsies, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi. Tā kā īsi pirms plkst. 20:00, kad bija paredzēta iesildošās grupas uzstāšanās, Mežaparka apkaimē parādījās pirmās lietus piles, koncerta sākums tika aizkavēts. K.Tjarve apgalvo, ka visus izdevumus, kas saistīti ar minētājām koncerta problēmām, uzņēmusies segt kompānija SIA „M Lite group”.

Kompānijas „M-Lite group” pārstāvji portālam nra.lv skaidro, ka koncertā galvenokārt bija atbildīgi par skaņu un gaismu iekārtām. Pie vainas esot bijusi skatuves konstrukcija – nebija pareizi uzstādīts jumts, kā arī pastāvēja risks, ka skatuve neizturēs fizisko slodzi. Tā kā grupa „James” esot paziņojusi, ka uz tādas skatuves neuzstāsies, situāciju vajadzēja steidzami risināt, taču bijušas problēmas dabūt nepieciešamo ekipējumu. „Daudzas kompānijas bija aizņemtas ar Dziesmu un deju svētku rīkošanu,” skaidrojot aizkavēšanas iemeslus, pauž kompānijas pārstāvji. Jautājumā, kurš tad īsti segs izdevumus par koncertā radušajām problēmām, „M-Lite” pārstāvji uzsver, ka tas būs jādara kompānijai, kas būvēja skatuvi.

Par skatuves konstrukciju atbildīgā kompānija bija SIA „Allevent”. Kompānijas pārstāvji portālam nra.lv apgalvo, ka visu izdarījuši tā, kā ticis norādīts skatuves rasējumā un pauž, ka koncerta organizatoriem bija izdevīgi vainot skatuves konstrukciju. „Viss tika darīts pēdējā brīdī. Divas stundas pirms vajadzēja ielaist skatītājus, vēl tika likts žogs, parasti to izdara dienā pirms koncerta, taču žogu no mums pasūtīja tikai koncerta dienā,” pauž „Allevent” projektu vadītājs. Kā arī skatuves rasējumā netika minēts, ka būs nepieciešama vieta lielam ekrānam, kurš sver vairākas tonnas. Tas tapis skaidrs tikai koncerta dienā. Tam, ka „James” atteicās uzstāties iespējamā lietus dēļ, „Allevent” pārstāvji negrib ticēt, atgādinot, ka pirms diviem gadiem grupa bez problēmām, lietus laikā uzstājās Positivus festivālā uz skatuves, kurai nebija jumta. Kompānijas „Allevent” pārstāvji norādīja, ka vēl nav saņēmuši pretenzijas par savu darbu "The Killers" koncertā, kā arī par to, ka, iespējams, nāksies segt problēmu radītos izdevumus, kompānijai ir pirmā dzirdēšana.

K. Tjarve apgalvo, ka tie, kuri apmeklēja pasākumu, bet bija neapmierināti ar tā norisi, jau uz vietas, Mežaparkā, vērsās pie koncerta organizatoru „EM Concert” pārstāvjiem un vienojās par naudas atdošanu par biļetēm. Tādi bija ne vairāk nekā 20. Tādējādi pārējiem, kas to neizdarīja uzreiz, „vilciens jau ir aizbraucis”, jo grupa, uz kuras uzstāšanos galvenokārt tika tirgotas biļetes, uzstājās, pamato organizatori.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.