Dziesmu svētkos plānotas ievērojamas satiksmes izmaiņas

© Ģirts Ozoliņš

XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku laikā Rīgas ielās paredzēti plaši transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumi. Pārvietoties ieteicams ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus un Rīgas viesus būt saprotošiem un ievērot noteikumus, lai netraucētu Dziesmusvētku norisēm. Ja transportlīdzeklim nebūs svētku organizatoru izsniegtas speciālas caurlaides, neatļautā vietā atstāto transportlīdzekli pārvietos uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu. Dziesmusvētku rīkotāji savukārt iesaka svētku laikā izmantot velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Lai veicinātu divriteņu izmantošanu, Rīgas centrā būs atrodamas 20 velonovietnes, kā arī apsargāta velonovietne 6. un 7. jūlijā, Mežaparkā – Zaļajā teātrī.

APSTĀTIES UN STĀVĒT AIZLIEGTS:

No 29. jūnija pulksten 8:00 līdz 6. jūlija pulksten 17:00 Herdera laukumā.

No 29. jūnija pulksten 18:00 līdz 30. jūnija pulksten 23:00 Rūpniecības ielā, posmā Hanzas ielas līdz Pētersalas ielai (abās ielas pusēs), Eksporta ielā, posmā no Hanzas ielas līdz Katrīnas ielai.

No 29. jūnija pulksten 9:00 līdz 7. jūlija pulksten 20:00 Arhitektu ielā, Merķeļa ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Inženieru ielai.

No 30. jūnija pulksten 8:00 līdz 6. jūlija pulksten 8:00 Zunda krastmalas posmā no Āzenes ielas, Ķīpsalas ielā, posmā un virzienā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Kaiju ielai.

No 1. jūlija pulksten 9:00 līdz 7. jūlija pulksten 8:0011. novembra krastmalā, posmā no Poļu gātes līdz Muitas ielai.

1. jūlijā un 3. jūlijā no pulksten 8:00 līdz 23:00Zirgu ielā, posmā no Meistaru ielas līdz Doma laukumam.

No 1. jūlija pulksten 8:00 līdz 7. jūlija pulksten 20:00Bruņinieku ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Tērbatas ielai (labajā pusē), Krišjāņa Barona ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Merķeļa ielai, Skanstes ielā, posmā no Sporta ielas līdz Jāņa Daliņa ielai, Grostonas ielā, Mālpils ielā, posmā no Grostonas ielas līdz Skanstes ielai.

No 1. jūlija pulksten 8:00 līdz 7. jūlija pulksten 20.00 Augšielā, Stadiona ielā, Jāņa Asara ielā, posmā no Ata ielas līdz Pērnavas ielai.

No 1. jūlija pulksten 20:00 līdz 7. jūlija pulksten 20:00 Vagonu ielā, posmā no Matīsa ielas līdz Augusta Deglava ielai, Suntažu ielā, Strenču ielā, Narvas ielā, Rūjienas ielā (izņemot sabiedrisko transportu), Pērnavas ielā, posmā no Matīsa ielas līdz Aleksandra Čaka ielai, Lauku ielā, Vārnu ielā, Zvaigžņu ielā, Terēzes ielā, Rūdolfa ielā, Ata ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, J.Asara ielā, Trolejbusu apgriešanās loks Jāņa Asara ielas un Pērnavas ielas krustojumā, A.Deglava ielā, posmā no Pērnavas ielas līdz Nīcgales ielai, Valmieras ielā, posmā no Pērnavas ielas līdz Augusta Deglava ielai.

No 3. jūlija pulksten 8:00 līdz 8. jūlija pulksten 7: 00 Meža prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Ezermalas ielai (izņemot sabiedrisko transportu), Kokneses prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam, Ezermalas ielā, posmā no Annas Sakses ielas līdz Meža prospektam, Ostas prospektā, Lēdurgas ielā, posmā no Viestura prospekta līdz Mores ielai, Mores ielā, posmā no Lēdurgas ielas līdz Ostas prospektam, Janševska prospektā, Atpūtas alejā.

No 5. jūlija pulksten 8:00 līdz 8. jūlija pulksten 7:00 Viestura prospektā, posmā no Meža prospekta līdz Ostas prospektam (Mežaparka pusē), Gatartas ielā, Bergenas ielā, Mātera ielā, Ernsta Bergmaņa ielā, Siguldas prospektā, Autobusu apgriešanās lokā Meža prospekta un, Gatartas ielas krustojumā (izņemot sabiedrisko transportu).

No 6. jūlija pulksten 20:00 līdz 7. jūlija pulksten 18:00 11. novembra krastmalā, posmā no Kaļķu ielas līdz Muitas ielai, Eksporta ielā, posmā no Muitas ielas līdz Hanzas ielai, Hanzas ielā, posmā no Eksporta ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Skanstes ielā, posmā un virzienā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Grostonas ielā, Vesetas ielā, posmā no Sporta ielas līdz Zirņu ielai, Sporta ielā, posmā no Skanstes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Mālpils ielā, posmā no Grostonas ielas līdz Skanstes ielai, Jāņa Dikmaņa ielā, posmā no Grostonas ielas līdz Skanstes ielai, Jāņa Daliņa ielā, posmā no Grostonas ielas līdz Skanstes ielai, Zirņu ielā, posmā no Skanstes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Miesnieku ielā, Pils ielā, Poļu gātē, Bīskapa gātē, Herdera laukumā, Pils laukumā, Torņa ielā, Daugavas gātē, Doma laukumā, Smilšu ielā, Mūku ielā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, posmā no iebraukšanas autostāvvietā Jēkaba arkāde līdz Kaļķu ielai, Aspazijas bulvārī, posmā no Kaļķu ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Raiņa bulvārī, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Brīvības bulvārī, Brīvības ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Pērnavas ielai, Matīsa ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Bruņinieku ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Stabu ielā, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, Ģertrūdes ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Skolas ielai, Lāčplēša ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra iela,Blaumaņa ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Brīvības bulvārim, Dzirnavu ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Cēsu ielā, Elizabetes ielā, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, Baznīcas ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Bruņinieku ielai, Skolas ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Bruņinieku ielai, Kalpaka bulvārī, posmā no Brīvības bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Merķeļa ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības bulvārim, Reimersa ielāunArhitektu ielā.

No 6. jūlija pulksten 24:00 līdz 7. jūlija 10:00 Krišjāņa Barona ielā posmā un virzienā no Raiņa bulvāra līdz Aspāzijas bulvārim.

No 29. jūnija pulksten 9:00 līdz 8. jūlija pulksten 8:00 Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra Bastejkalna pusē no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (gājēju pārejai).

No 1. jūlija pulksten 8:00 līdz 7. jūlija pulksten 24:00Tomsona ielā no Alojas ielas līdz Mālpils ielai.

Nepieciešamības gadījumā no 04.07.2013. plkst. 20.00 ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi Augšielā, Stadiona ielā, Jāņa Asara ielā, posmā no Ata ielas līdz Pērnavas ielai.

Savukārt no 5. jūlija pulksten 15:00 līdz pulksten 18:00, 6. jūlijā no pulksten 7:00 līdz pulksten 24:00, 7. jūlijā no pulksten 7:00 līdz pulksten 24:00 un 7.jūlijā no pulksten 17:00 līdz 8. jūlija pulksten 7:00 ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm un sabiedriskā transporta satiksmi un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļus) Ezermalas ielā, posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai (izņemot sabiedrisko transportu un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļus), Meža prospektā, posmā no Ezermalas ielas līdz Siguldas prospektam (izņemot sabiedrisko transportu), Janševska prospektā, Kokneses prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam (izņemot sabiedrisko transportu).

Satiksmes departaments norāda, ka informācija par satiksmes izmaiņām var tikt papildināta, tāpēc aicina interesentus sekot līdzi jaunākajai informācijai Rīgas domes mājas lapā www.riga.lv un Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Svarīgākais