Olimpiādē Talsu jauniešiem 7 medaļas

Šīs vasaras Latvijas jaunatnes olimpiādē, kas no 13. līdz 15. jūnijam noritēja Ventspilī, bet atsevišķu sporta veidu sacensības arī Liepājā, Usmā, Brocēnos un Jūrmalā, Talsu novada sporta skolas audzēkņi izcīnīja 4 zelta, 1 sudraba un 2 bronzas medaļas. Komandu kopvērtējumā starp 72 pašvaldībām Talsu komanda ierindojās 16. vietā.

Izcili smaiļotāji un kanoe airētāji

Smaiļošana un kanoe airēšana Talsos ir viens no tiem sporta veidiem, kuros tradicionāli tiek gūti ļoti augsti rezultāti. Arī šī olimpiāde apstiprināja, ka treneri Zigurds Zujevs un Saiva Rodiņa, kam jauno sportistu audzināšana ir dzīves neatņemama sastāvdaļa, spēj pārliecināt, motivēt un dot jauniešiem profesionālus padomus izcilu rezultātu sasniegšanai.

Sporta skolas direktora vietniece Anda Bajāre informē, ka tuvākajās dienās uz Eiropas čempionātu junioriem Poznaņā Polijā dodas Latvijas airētāju komanda, tostarp talsenieki airētāji brāļi Guntis un Guntars Kundziņi, Arnolds Kudrjavcevs, Rahmads Stromanis un Roberts Akmens.

Pārsteidz volejbolistes

Sporta skolā nav atsevišķi izdalīta pludmales volejbola sekcija, taču volejbols ir volejbols. Olimpiādē startēja pludmales volejbolistu pāris meiteņu un zēnu konkurencē. Meiteņu Madaras Bajāres un Daces Krūmiņas iegūtā 2. vieta patīkami pārsteidza arī treneri Aivaru Pekmani. Zēnu konkurencē Jānim Pugovičam un Edgaram Vicinskim veiksme klāt nestāvēja – apakšgrupā nācies sacensties ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem, – rezultātā dalīta 9.–12. vieta.

Populāras komandu spēles

Kopumā Talsu novada sporta skola īsteno apmācību 10 sporta veidos, kuros aizvadītajā mācību gadā trenējas 688 novada audzēkņi. Pēdējos gados visdaudzskaitlīgākā ir florbola sekcija. Lielā mērā interesi par florbolu veicina Latvijas izlases pārstāvis un treneri s Artis Raitums, kā arī Mārtiņš Maķevics.

Arī basketbolisti un volejbolisti aktīvi piedalās Latvijas mēroga turnīros un čempionātos. No šī mācību gada sporta skola piedāvā arī futbola treniņus. Programma jau ir akreditēta.

Naudas balvas

Pirmo gadu pašvaldība ir radusi iespēju piešķirt naudas balvas tiem profesionālās ievirzes (sporta, mākslas un mūzikas) skolu audzēkņiem un viņu pedagogiem un treneriem, kuri valsts mēroga un starptautiskajās sacensībās iegūst pirmās trīs vietas. Audzēkņi ļoti pozitīvi vērtē šo jauninājumu, jo tas ir papildu stimuls augstu rezultātu sasniegšanai, kas savukārt ir pamats profesionālā sporta karjerai.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.