SIA CVS – plaša profila elektromontāža un būvniecība

Nu jau 21 gadu elektromontāžas, projektēšanas un vispārējās būvniecības tirgū sevi veiksmīgi apliecina Talsu novada Laidzes pagasta uzņēmums SIA CVS, kurā strādā ap 100 darbinieku.

Viss par elektrību

Uzņēmuma vadītājs Ilmārs Sakniņš atzīst, ka laika gaitā uzņēmums ir paplašinājis savu piedāvājumu, tomēr viss, kas saistās ar elektrību, ir uzņēmuma prioritāte. Uzkrātās zināšanas un pieredze sekmīgi tiek izmantota arī ļoti sarežģītu objektu elektroinstalācijas ierīkošanā, piemēram, Ventspils Olimpiskā centra, Tukuma, Inbox Piņķos ledus hallēs.

Patlaban ļoti nozīmīgs pasūtījums tiek realizēts Liepājā, kur norit pilsētas apgaismojuma rekonstrukcijas projekts, kā arī tiek veikti elektromontāžas darbi Rēzeknes augstskolas korpusa būvniecības ietvaros.

Tikai pirms dažiem gadiem uzsākta arī saules paneļu montāža, kas Latvijā kļūst arvien populārāks enerģijas veids.

SIA CVS speciālisti piedāvā: elektroietaišu projektēšanu, projektēšanas darbu vadīšanu un uzraudzību, tai skaitā:transformatoru apakšstaciju un sadales punktu, gaisvadu līniju un kabeļu līniju, elektropiedziņas un automātikas, ēku elektroinstalācijas, būvju zibensaizsardzības un pārsprieguma aizsardzības, telekomunikāciju sistēmu un tīklu projektēšanu, kā arī visu minēto projektu realizāciju dzīvē.

Celtniecība – problemātiska, bet vajadzīga

Vispārējās būvniecības nozare bija, ir un būs nepieciešama – katra konkrētā perioda darba apjoms ir atkarīgs no ekonomiskās situācijas valstī. Patlaban situācija būvniecības tirgū stabilizējas un pasūtījumu ir vairāk, kas nozīmē, ka būs darbs un ienākumi celtniekiem.

Šobrīd būvniecības stadijā ir Talsu Jaunatnes centra ēkas rekonstrukcija (vecais universālveikals). Ilmārs Sakniņš norāda, ka izstrādātais projekts ir ļoti slikts – tagad ar visu galā jātiek būvniekiem. «Gan jau visu izdarīsim kā nākas, bet tas nebūs viegli. Ar līdzīgām problēmām būvniekiem jāsastopas daudzviet – godaprāts neļauj strādāt nekvalitatīvi, tāpēc kopā ar pasūtītāju tiek meklēti risinājumi, kā darbu paveikt tā, lai neciestu gala rezultāts un būvnieki varētu iekļauties finansējumā.»

Restaurē arī retro automobiļus

Auto un lauksamniecības tehnikas remonta nozare sākotnēji izveidota savu vajadzību nodrošināšanai, taču pakāpeniski attīstījusies par patstāvīgu darboties spējīgu pakalpojumu jomu. Visbiežāk pēc palīdzības ierodas lauksaimnieki, taču arī vieglo automobiļu īpašnieki šeit var saņemt kvalitatīvus remonta pakalpojumus. Darbinieku vidū ir ļoti spēcīgi mehāniķi un arī virsbūvju meistari, kas spēj restaurēt arī vēsturiskus braucamrīkus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.