Priekules novadā zvēri saplosa aitu ganāmpulku

Pagājušajā naktī Kalētos SIA "Alberta saimniecība" saplosīts aitu ganāmpulks. Bojā gājušas 17 vai 18 aitas, tik pat daudz aitu smagi cietušas.

Saimniecības pārstāvis Roberts Senkāns aizdomās tur klaiņojošu suņu vai vilku baru, jo līdzīgas problēmas apkārtnē bijušas arī iepriekš: pagājušajā gadā kaimiņos zvēri saplēsa divas teles, bet aizpagājušajā – 10 aitas.

Pēc abiem gadījumiem vietējie ziņojuši atbildīgajām iestādēm un ieradušies atbildīgie dienesti, kas suņus izšāva. Aizdomas par to, ka apkārtnē aizvien plosās klaiņojošu suņu bars bijušas arī šogad, tomēr izsauktie atbildīgie dienesti neko nav atraduši.

"Esam piezvanījuši visiem, kam var piezvanīt," pēc notikuma telefoniski stāsta Roberts Senkāns. Šobrīd saimniecības īpašniekiem atliek tikai gaidīt apzvanīto iestāžu pārstāvju ierašanos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.