Ventspils gatava Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei

© Publicitātes foto

Latvijas jauniešiem ir iespēja sevi pierādīt septītajā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas no 13. līdz 15. jūnijam norisināsies Ventspilī. Latvijas Olimpiskā komiteja šo pasākumu uzskata par nozīmīgu pagrieziena punktu jaunu sporta talantu karjerā.

Jaunatnes vasaras olimpiāde notiks 26 olimpiskajos sporta veidos. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis preses konferencē atzinīgi vērtēja sporta infrastruktūras attīstību: «Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kas spēj apvienot un noorganizēt vienkopus turnīru, kur iekļauti visi vasaras olimpiskie sporta veidi.» Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs uzsvēra, ka sporta politikai ir un tiek pievērsta īpaša uzmanība, lai radītu daudzveidīgas iespējas un labiekārtotu sporta laukumus bērniem un jauniešiem.

Šogad olimpiādē piedalīsies apmēram 2500 dalībnieku no 75 Latvijas novadiem un pilsētām. Visvairāk sportistu būs no lielākajām pašvaldībām – Rīgas, Daugavpils un Liepājas. Jaunieši startēs gan komandu sporta veidos, pārstāvot savu novadu un cīnoties par sportiskākās pašvaldības titulu, gan arī individuālajās disciplīnās. Plaši tiks pārstāvēta vieglatlētika, futbols, basketbols, airēšana, individuālā cīņa un peldēšana.

Svarīgi olimpiādes elementi ir arī tās talismani – mākslinieces Ināras Liepas veidotā telīte Venta un teliņš Vents. Speciāli olimpiādei ar īpašu Ventspils simboliku izgatavoti arī 236 medaļu komplekti.

Atsevišķos sporta veidos jauniešiem būs iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādi, kas jūlijā norisināsies Nīderlandē. «Vairāki Latvijas sportisti, kuri pārstāvējuši Latviju pasaulē un arī olimpiskajās spēlēs, savas karjeras sākumā piedalījušies Latvijas jaunatnes olimpiādē,» sportiskā pasākuma nozīmību uzsver A. Vrubļevskis.