Dublinā sumina Īrijas čempionus – latviešus

© Scanpix

Jau piekto gadu Dublinā tika sveikti latviešu sportisti, kas Īrijā guvuši vērā ņemamus panākumus. Un panākumi tiešām ir ievērojami – latviešiem ir gan čempionātu uzvarētāju medaļas un kausi, gan arī dalība olimpiskajās spēlēs Londonā.

Uz diviem milzīgiem galdiem bija izkārtotas latviešu izcīnītās sporta trofejas – kausi un medaļas, ko pēdējos gados Īrijā ir izcīnījuši latviešu sportisti. Panākumi latviešiem Īrijā ir daudzi un dažādi, bet vislielākos sasniegumus ir guvusi šīs valsts izlases airētāja, Londonas olimpisko spēļu dalībniece Sanita Pušpure. «Šis laiks man bija grūts,» atzina latviešu olimpiete, piebilstot, ka visvairāk no visām trofejām lepojas tieši ar medaļu, kas gūta, kvalificējoties olimpiskajām spēlēm. Viņa neslēpa, ka nākotnes plānos ietilpst arī piedalīšanās 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

Trofeju izstādē bija aplūkojamas balvas, kas izcīnītas dažādos sporta veidos: volejbols, džudo, teikvando, vieglatlētika, loka šaušana, futbols, orientēšanās sports, īru dejas, sporta vingrošana, snovbords, motokross, airēšana, dubļu skrējiens un minimaratons.

Šajā pasākumā aktīvi piedalījās arī Latvijas Republikas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts, kurš ar pateicības rakstiem apsveica Īrijas čempionus – Gintu Plaudi (orientēšanās sports, M40), Ingu Rektiņu (orientēšanās sports, M45), Kristoferu Kauliņu (motokross), Mārtiņu Marķitānu (snovbords) un Danielu Bogdanovu (futbols, U11).

Jāteic, ka arī pats vēstnieks, kurš gan pēc dažiem mēnešiem savu misiju Īrijā pabeigs, ir aizrāvies ar sportu – viņš spēlē golfu. Taču pagaidām gan vēl latviešu golferu esot maz, atzina P. K. Elferts. Tiesa gan, vienu domubiedru sportistu saietā viņš satika – uzticīgāko Latvijas hokeja izlases fanu Īrijā Gati Bērziņu, ar kuru arī vakara gaitā pārrunāja jau reālas iespējas latviešiem noorganizēt Īrijā pašiem savu golfa turnīru.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais