Uz Helsinkiem dosies apmēram 3000 Latvijas hokeja fanu

© Romāns Kokšarovs/F64

«Helsinkos būs daudz latviešu, noteikti vairāk nekā pērn Stokholmā,» Neatkarīgajai teic Rīgas Dinamo fanu kluba priekšsēdētājs Jānis Barkāns.

Arī sporta ceļojumu organizatora Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa uzskata, ka Latvijas hokeja izlasi Pasaules čempionātā Helsinkos atbalstīs vairāki tūkstoši līdzjutēju.

Jau sestdien agrā rīta stundā ceļu no Rīgas uz Tallinu uzsāks daudzi autobusi, kas būs pilni ar Latvijas izlases faniem. Tālāk viņi dosies ar prāmi uz Helsinkiem, un jau uz Latvijas–Krievijas spēli ieradīsies vairāk nekā tūkstoš līdzjutēju. Mūsu izlases fani brauks arī no citām valstīm: Īrijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Krievijas.

«Prognozējams, ka visvairāk līdzjutēju būs tieši uz divām pirmajām spēlēm, kad Latvija spēlēs ar Krieviju un ASV. Šoreiz veiksmīgi iekrita 4. maija brīvdiena, kas pārcelta uz 6. maiju, un līdz ar to cilvēkiem ir trīs brīvdienas, kuras var pavadīt Helsinkos, atbalstot izlases hokejistus,» pauž I. Krūmiņa. J. Barkāns gan piebilst, ka arī nākamajā nedēļas nogalē, proti, 11. maijā, Latvijas–Vācijas spēles laikā Somijas galvaspilsētu varētu papildināt daži simti Latvijas hokeja līdzjutēju. Lai gan biļetes uz šo spēli jau labi sen kļuvušas par deficītu, fani nesatraucas, jo, kā rāda līdzšinējā pieredze, vienmēr var nopirkt biļetes arī pirms spēles, turklāt brīžiem pat par krietni pievilcīgāku cenu nekā kasēs.

4. un 5. maija vakaros pēc Latvijas izlases spēlēm Helsinkos darbosies arī latviešu krodziņš Helsinku Baltie krekli, kas mājvietu radīs krodziņā Pub Pete. Tas nozīmē, ka šajos vakaros skanēs Normunda Jakušonoka un Gunāra Meijera mūzika. «Mēs jau ļoti gatavojamies. Baneri jau nomazgāti, aparatūra inspicēta,» Neatkarīgajai teic viens no krodziņa organizētājiem, kluba Četri balti krekli līdzīpašnieks Ainars Tamisārs. G. Meijers gan esot apslimis, taču līdz sestdienai solās būt vesels.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais