Zilupes novads Dziesmu un deju svētkos svētkos nepiedalīsies

Tuvojoties dziesmu svētkiem, gandrīz visā Latvijā notiek sagatavošanās process. Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva informēja, ka kopumā svētkos piedalīsies apmēram 40 000 dalībnieku, tajā skaitā ne tikai kori, ansambļi, kolektīvi un orķestri no Latvijas, bet arī ārvalstu Latvijas kolektīvi, kā arī vieskolektīvi no citām valstīm.

No Latgales novada Zilupes pagasta Tautas nama direktore Inese Pērtaja informē, ka Zilupes iedzīvotāji šogad Dziesmu svētkos nepiedalīsies, jo neesot, kas piedalās, nra.lv uzzināja Zilupē. Savukārt Krāslavas rajona domes sabiedisko attiecību speciāliste Inga Kavinska informē, ka no viņu novada piedalīsies sieviešu koris Nova ar 25 dalībniecēm, jauktais koris Krāslava ar 40 dalībniekiem un seši deju kolektīvi, kur kopā ir apmēram 140 dejotāji.

Rucavas pagasta domes sekretāre Santa Zuļģe informē, ka šogad uz Dziesmu svētkiem plāno doties Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, kurā ir 14 cilvēki un Lauku kapella Paurupīte, kuras sastāvā ir pieci cilvēki. Abas grupas piedalīsies Folkloras dienas gājienā, Rīgā, Vērmaņdārzā.

No Zemgales Olaines novada izglītības un kultūras jaunatnes lietu speciāliste Elīna Zālīte informē, ka šogad piedalīsies jauktais koris Dziesma, sieviešu vokālie ansambļi Unda un Sarma, mazākumtautības ansamblis Inuški, Folkloras kopiena Dzedzieda kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvs Janita, savukārt no Jelgavas novada pašlaik zināms, ka piedalīsies 10 deju kolektīvi.

No Vidzemes Valmiera novada pavisam piedalīsies 700 dalībnieki, kuru skaitā ietilpst 7 kori, 4 deju kolektīvi, pūtēju orķestris Signāls, Tautas lietišķās mākslas studija Valmiera, vokālais ansamblis Trīnes, kā arī tautas teātris Sprīdītis. Rūjienas Kultūras nama direktore Vita Melbārde informē, ka no viņu novada piedalīsies Vidējās paaudzes deju kolektīvs Luste, pūtēju orķestris Tālavas taurētājs un jauktais koris Ziemeļblāzma

Svarīgākais