Īrijas latviešiem atkal būs sava avīze

Jau šodien ceļu pie lasītājiem sāks jauna Īrijas latviešiem domāta avīze Īrijas Vēstis, kuru veido un finansē Latviešu Kultūras fonds Īrijā. Savā ziņā jaunā avīze pārņems iepriekšējā izdevuma Sveiks! tradīcijas.

«Avīze iznāks reizi divās nedēļās,» Neatkarīgajai atklāj jaunā izdevuma redaktore Sandra Bondarevska, kura iepriekš veidoja arī avīzi Sveiks!, kas neiznāk jau kopš pagājušā gada nogales. Īrijas Vēstu cena ir divi eiro, izdevums ir 20 lappušu biezs, un tas būs iegādājams tirdzniecības vietās, kuras iecienījuši Latvijas valstspiederīgie.

Savā ziņā Īrijas Vēstis ir laikraksta Sveiks! tradīciju turpinātāja – redakcijas kodolu veido tieši Sveiks! bijusī komanda. Taču ir arī jauni autori. «Priecājamies, ka par izglītības jautājumiem mums rakstīs žurnāliste Ieva Rubule, kura jau vairākus gadus dzīvo un strādā Dublinā. Par uzņēmējdarbības iespējām Īrijā un ekonomiskajiem jautājumiem rakstīs Sanita Ausēja – uzņēmēja Svordā, iepriekš rakstījusi arī Latvijas plašsaziņas līdzekļiem,» stāsta S. Bondarevska. Savukārt joku lapu veidos Latvijā pazīstamā radioraidījuma, kas gan vairs neskan, BB Brokastis komandas dalībnieks Andris Zeibots.

Lai gan avīze iznāks reizi divās nedēļās, tomēr uzsvars saturiski tiks liks uz plašiem, analītiskiem rakstiem, nevis ziņām.

Īrijas Vēstis aktīvi sadarbosies ar Īrijas latviešu portālu baltic-ireland.ie, un ziņas nokļūs portālā, tādējādi portāls un avīze nebūs konkurenti, bet gan sadarbības partneri.

Arī Latvijas vēstniecība Īrijā ir gandarīta par latviešu avīzes izveidošanos. Jaunais informācijas avots sniegs ieskatu kultūras, ekonomikas, politikas un citos latviešu kopienai Īrijā svarīgos jautājumos. Vēstnieks Pēteris Elferts vēl veiksmi un izdošanos jaunā projekta realizēšanā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais