Grobiņā no nāves izglābj novārdzinātu un ievainotu suni

© Ķepu Ķepā

Nedēļas nogalē dzīvnieku aizstāvjus šokēja ziņa par Grobiņā pavisam novārdzinātu un ar vairākām dziļām un strutojošām rētām atrastu suni.

Iepriekšējās nedēļas nogalē vēlā piektdienas vakarā tika saņemta informācija par kādu ķēdē turētu, ievainotu un novārdzinātu suni Grobiņā. Tajā pašā naktī dzīvnieku aizsardzības biedrības Ķepu – ķepā brīvprātīgā ar policiju devās uz norādīto vietu, kur tika turēt šis suns.

Ierodoties norādītajā īpašumā, aprakstītā suņa vietā bija cits - normālas ķermeņa masas suns ar citu apmatojuma krāsu. Dodoties pie suņa saimnieces, tika jautāts, kur atrodas novārdzinātais suns. Saimniece apstiprināja, ka tāds suns esot un viņa to ārstējot, taču ieraugot suņa veselības stāvokli, bija skaidrs, ka dzīvnieks nekavējoties ir jāved uz klīniku. Pavisam novārdzināts, nespējot pašam turēties kājās, ar vairākām jēlām un strutojošām brūcēm uz muguras un kājām, suni nolēma nogādāt pie vetārsta. Pēc saimnieces rakstiskā paskaidrojuma atklājās, ka suņa vārds ir Rondo un viņš ir piecus gadu vecs. Jautājot, kas noticis ar suni, ka viņš ir tādā stāvoklī, saimniece pastāstīja, ka pirms mēneša dzīvnieks esot pazudis un tikai pirms nedēļas atradies. Viņa ir sākusi to ārstēt, taču brūces neesot pamanījusi, par ko šokēta bija dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāve. Arī suņa īpašnieces uzrādīta barība, kura esot domāta suņiem, nepārliecināja policiju un dzīvnieku aizstāvjus, tādēļ netika pieļauta doma par suņa atstāšanu.

Lai spētu nodrošināt vajadzīgās zāles, sistēmas katetra tika ievadīta vēnā, jo neesošās muskuļa masas dēļ, zemādas injekcijas būtu bezjēdzīgas. Arī caur muti dot zāles šādā situācijā nesniedz rezultātu, jo smagi traumēta ir kuņģa darbība. Šobrīd Rondo ir atradis pagaidu mājas, kur viņu novēro un regulāri nodrošina ar vajadzīgajām zālēm. Labsirdīgais Rondo drosmīgi pārcieš sāpīgo brūču tīrīšanu un ir mierīgs, kamēr ir pievienota sistēma. Tā kā Rondo ārstēšana ir ļoti dārga, jo jānodrošina speciāli konservi, olas, rīsi, kā arī zāles - sistēmas, vitamīnu, smēres un citas zāles - cilvēki tiek aicināti ziedot ar mērķi glābt Rondo. Šobrīd aprēķināts, ka vien ārstniecībai pirmajām divām nedēļām ir nepieciešami 500 latu, tādēļ ziedot gribētājus aicina palīdzēt Rondo ārstniecībā: Fonds Ziedot, reģ. Nr 40008078226 Swedbank bankas kods: HABA LV 22, konta Nr. LV95HABA0551006150241, mērķis: Glābsim suņuku Rondo.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais