Ventspils Ledus halle kļūs modernāka

© Ventasbalss.lv

Šogad ir pienācis laiks rekonstruēt 2000. gadā uzbūvēto Ventspils Ledus halli. Tā kļūšot starptautiskām sacensībām piemērotāka.

Nupat noslēdzies konkurss par tiesībām veikt halles rekonstrukcijas pirmo kārtu. Uzņēmums Pilsbūve to apņēmies izdarīt par 600 tūkstošiem latu bez PVN.

Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis norāda, ka halles rekonstrukciju atlikt vairs nevarēja.

12 gadu laikā zem ēkas nosēdusies grunts, tāpēc nosēdies arī viens no stūriem ledus plātnei. Ikdienas uzturēšanai tas prasa papildu elektroenerģijas patēriņu, jo šajā vietā ir jāsasaldē biezāka ledus kārta. Tāpat ledus laukumu vajag uztaisīt par metru platāku, lai tas vairāk atbilstu starptautisku šorttreka maču rīkošanas noteikumiem. Arī ledus kvalitāte pēc tam būšot labāka.

Lai pēc iespējas mazāk traucētu hokejistu, daiļslidotāju un šorttrekistu treniņu un sacīkšu grafiku, rekonstrukcija tiks veikta divās kārtās. Pirmo kārtu iecerēts īstenot no aprīļa līdz septembrim. Protams, uz to brīdi halle tiks slēgta. Tomēr gluži bez treniņu vietām sportisti nepaliks. Maija vidū Ventspils Piedzīvojumu parkā paredzēts atklāt sintētiskā ledus laukumu, kuru varēšot izmantot arī sporta nodarbībām, mierina U. Boitmanis.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.