Traģiskais ugunsgrēks dzīvoklī Rīgā varētu būt radies pēc vēlmes sasildīties

Ziemas periodā ugunsgrēku iemesli visvairāk ir saistīti ar sliktu dūmeņu un sildītāju tehnisko stāvokli.

Arī šonakt notikušajā ugunsgrēkā Rīgā, Jūrmalas gatvē, iemesls varētu būt atstāts sildītājs vai neapdomīga rīcība ar atklātu uguni, bet iemeslu vēl noskaidro Valsts policija, nra.lv informēja Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas Kurzemes rajona brigādes komandieris Vilnis Šteinītis.

Aizvadītajā naktī, plkst. 02:53 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz ugunsgrēka vietu Rīgā, Jūrmalas gatvē, kur dega dzīvoklis deviņstāvu mājā. Kā informēja Vilnis Šteinītis, pēc ugunsgrēka likvidēšanas, darbu uzsāka Valsts policijas darbinieki, taču secinot, kur ugunsgrēks varēja būt sācies, iemesls varētu būt sildītājs vai cita neapdomīga rīcība ar sildelementiem vai uguni.

Ugunsgrēkā bojā gāja divi cilvēki - 78 gadus veca sieviete un 37 gadus vecs vīrietis, kuri, pēc kaimiņu apzināšanas, bijuši dzīvokļa īpašnieki. Ar autokāpņu palīdzību tika izglābta 44 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar dūmiem. Lielā sadūmojuma arī dēļ no blakus dzīvokļiem evakuēti pieci cilvēki.

Pēc Viļņa Šteinīša teiktā katru gadu ugunsgrēka iemesli atkārtojas, kur vainojami sliktā dūmeņu un sildītāju stāvoklis. Dūmeņi bieži ir saplaisājuši vai nav tīrīti pietiekami bieži, kas var izraisīt ugunsnedrošus apstākļus privātajās mājās. Savukārt dzīvokļu aizdegšanās iemesli tiek saistīti ar apkures problēmām, kad cilvēki vēlas sasildīties izmantojot sildītājus, kuri var būt tehniski sliktā stāvoklī, kā arī cita veida atklātas uguns nepieskatīšana.

Svarīgākais