Saceļ brēku par biļešu iegādi uz Dziesmu un deju svētkiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Tuvojoties Dziesmu un Deju svētkiem, aktuāls kļūst jautājums par biļešu pieejamību. Teju katru reizi šī pasākuma ietvaros problēmas sagādā Mežaparka estrādes un Daugavas stadiona vietu skaits, tomēr šajā vasarā gaidāmos svētkus klātienē varēšot vērot pilnīgi visi interesenti.

Izskanot informācijai, ka noslēguma pasākumus nevarēs apmeklēt ārvalstu tūristi, savu neapmierinātību pauda tūrisma industrijas pārstāvji. „Dziesmu un Deju svētku noslēguma pasākumi esot domāti vietējiem cilvēkiem, respektīvi – dalībniekiem, un viņu ģimenes locekļiem. Mēs gan tam nepiekrītam, jo šie ir pasākumi, kur vistiešāk atspoguļotas latviešu dziesmas un dejas. Vairākus gadus esam strādājuši pie tā, lai ārvalstīs zinātu, kas ir Dziesmu un Deju svētki, un ārzemnieki interesējas par pasākumu kā tādu, tāpēc ieplāno braucienus uz Latviju tieši svētku laikā,” Neatkarīgajai pastāstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Latvijas Nacionālajā kultūras centrā gan bilda, ka izskanējusī informācija esot pārprasta, un svētkus būšot iespēja baudīt ikvienam, tostarp arī ārvalstu iedzīvotājiem. Biļetes vairumā nebūšot iespējas iegādāties tūrisma aģentūru pārstāvjiem, tādejādi novēršot to tālāku izplatīšanu, tomēr ikviens varēšot iegādāties līdz 8 biļetēm. „Gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi tiek aicināti uz vairāk nekā 50 pasākumiem, turklāt liela daļa no tiem būs bezmaksas, ļaujot svētku pasākumos piedalīties jebkuram interesentam,” atklāja Latvijas Nacionālā kultūras centra Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika. Viņa arī piebilda, ka tiek plānoti pat vairāki īpaši pasākumi, kas paredzēti tieši ārvalstu viesiem: „Četrus vakarus Ķīpsalā notiks Saieta nams, kur ārvalstu viesi varēs iepazīties ar latviešu kultūru īpašās koncertprogrammās, tradicionālo ēdienu degustācijās un citos pasākumos. Vokāli simfoniskās mūzikas koncerts Arēnā Rīga būs īpaši interesants ārvalstu visiem, jo tajā skanēs ne tikai latviešu, bet visas pasaules kormūzika.”

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku ietvaros plānots 51 pasākums, no kuriem 29 būšot par maksu, bet pārējos ikviens interesents varēs aplūkot bezmaksas. Biļetes uz svētku pasākumiem sāks tirgot martā, un viens cilvēks nevarēšot nopirkt vairāk kā astoņas biļetes, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Svarīgākais