Vasaras olimpiāde notiks Ventspilī

© F64 Photo Agency

Nākamā gada vasarā Ventspilī jau sesto reizi norisināsies Latvijas jaunatnes vasaras olimpiāde. Vakar svinīgā ceremonijā Ventspils mērs Aivars Lembergs un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis parakstīja sadarbības līgumu ar sacensību organizēšanu.

«Latvija vienīgā visā pasaulē spēj sarīkot gan saviem jauniešiem, gan pieaugušajiem olimpiskās spēlēs pilnīgi visos sporta veidos,» uzrunā uzsvēra A. Vrubļevskis un piebilda, ka sporta bāzēs mūsu valstī tiek nodrošinātas 28 sporta veidu sacensības. A. Vrubļevskis atzina, ka līguma parakstīšana esot punkta pielikšana gatavošanās procesam, tagad sākšoties reālie darbi.

Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādes organizēšanā sadarbojas Ventspils un Liepāja. A. Lembergs ir pārliecināts: «Nav šaubu, ka spēsim ļoti labā līmenī uzņemt visus dalībniekus un interesentus un olimpiāde noritēs Latvijas sportam atbilstošā – augstākajā līmenī.» Arī Liepājas mērs Uldis Sesks apliecināja viņa vadītās pilsētas gatavību piedalīties olimpiādes rīkošanā.

Piecas šādas olimpiādes Ventspilī jau notikušas, un šī būšot jau sestā. Visus 26 sporta veidus pilsētā neesot iespējas noorganizēt, tāpēc seši no tiem norisināsies Liepājā, bet vēl pa vienam Usmā, Brocēnos un citur. «Mums ir ļoti lieliskas sporta bāzes. Sporta tradīcijas un kvalitātes esam pierādījuši visas Latvijas mērogā, piedevām spējam noorganizēt visu ļoti kompakti – Ventspils Olimpiskā centra kompleksā un blakus esošajos stadionos,» Neatkarīgajai pastāstīja Ventspils domes sporta metodiķis Kārlis Gubāts. Ventspilij šāds prieks nebūšot lēts – 150 tūkstoši latu. Galvenās izmaksas segšot pilsētas pašvaldība, atklāja K. Gubāts.

Latvijas jaunatnes olimpiāde notiek reizi divos gados. Sacensībās iekļauti 26 sporta veidi, kuros spēkiem mērosies Latvijas jaunieši, kuru vidējais vecums esot 15 gadu. Spēles norisināsies no 13. līdz 16. jūnijam.

Līdz ar līguma parakstīšanu notika arī svinīga zelta un bronzas krūšu nozīmju pasniegšana Latvijas olimpiešiem, apliecinot to izcilos sasniegumus.

Pasākumā zelta nozīmīti saņēma izcilais BMX braucējs Māris Štrombergs, bet bronzas piespraudi – pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš (kuri uz pasniegšanu nebija ieradušies). «Šī ir tikai patīkamā daļa, bet galvenās emocijas tomēr rodas mačos, kas arī paņem lielāko spēku,» priekā dalījās M. Štrombergs.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.