Hokeja fani nesteidz pirkt biļetes uz Helsinkiem

© F64

Hokeja fani netic, ka «biļetes pirms čempionāta lētākas nekļūs,» kaut to apgalvo pasaules hokeja 2013.gada čempionāta orgkomitejas ģenerālsekretārs Mati Nurminens.

Izziņotās biļešu cenas nebūt nav pievilcīgas - no 40 līdz pat 200 eiro. Turklāt patlaban var iegādāties atsevišķi biļetes tikai uz vienu spēli, proti, 4. maija spēli, kad Latvija cīnīsies ar daudzkārtējo pasaules čempioni Krievijas valstsvienību. Taču arī uz šo spēli biļete maksā no 60 līdz 80 eiro, un, ja vēl pierēķina klāt sūtīšanas un citas papildu izmaksas, tad biļešu cena galarezultātā sadārdzinās vēl par 5 līdz 15 eiro. Par krietni lētāku naudu varēs redzēt Latvijas – Francijas spēli 13. maijā – dienas biļete uz šo spēli maksā 40 līdz 60 eiro. Taču arī tas ir ļoti dārgi, ja salīdzina ar iepriekšējiem čempionātiem. Piemēram, pērn 3. kategorijas biļetes uz spēlēm Stokholmā, pērkot laikus, varēja iegādāties par 35 latiem, Bratislavā 2011. gadā biļešu cenas uz spēlēm bija 40 līdz 55 eiro, savukārt 2010. gadā Manheimā stāvvietas maksāja tikai 19 eiro. Turklāt aizvadītajā čempionātā Stokholmā no rokas pirms spēlēm bija iespēja iegādāties biļetes pat par 10 eiro, turklāt neviens lāgā nekontrolēja, vai sēdi 4. kategorijas vietās vai pašās dārgākajās vietās pirmajā līmenī centrā. Šāda netaisnība ļoti saniknoja Latvijas izlases līdzjutējus, kas jau laikus bija iegādājušies biļetes par krietni lielākām naudas summām, tādēļ ir gatavi nākamgad riskēt un arīdzan pirkt biļetes no rokas.

«Domāju, ka pirms spēles iegādāties biļetes no rokas, iespējams, par lētāku cenu, nekā tās šobrīd pieejamas, būs. Bet neesmu pārliecināta, ka uz visām spēlēm,» Neatkarīgajai teic sporta braucienu organizētāja Travel Art LV klientu konsultante Inese Krūmiņa. Viņa uzsver, ka problēmas biļešu iegādē varētu būt uz spēli Latvija – Krievija. «Nevar neņemt vērā faktu, ka dažu stundu braucienā no Helsinkiem ir Krievijas otra lielākā pilsēta Sanktpēterburga, kurā dzīvo nu jau pieci miljoni iedzīvotāju. Turklāt čempionāta laikā Krievijā ir garās maija brīvdienas, kurās krievi steigs izbraukt no valsts. Un, kā liecina pieredze, krievu līdzjutēju īpatsvars čempionāta norises vietās ir iespaidīgs,» brīdina I. Krūmiņa.

Jau šobrīd Krievijā pilnā sparā tiek tirgotas biļetes uz Pasaules čempionātu. Piemēram, biļete uz Latvijas – Krievijas spēli 4. maijā Sanktpēterburgā nopērkama par 6500 rubļiem jeb 160 eiro (111 latiem). Un pieprasījums pēc biļetēm pat par šādu naudu ir.

Svarīgākais