Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jēkabpilī tuneļa uzbērums prasa jau otro upuri

© Daiga Kalniņa

15. oktobra vakarā Jēkabpilī no Daugavas tilta pārvada Vienības ielā virs Pļaviņu ielas tuneļa nokritusi sieviete, kas notikuma vietā atrasta mirusi, – informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis.

Sākta krimināllieta, lai gan sākotnējā informācija nav liecinājusi par vardarbīgiem nāves iemesliem. Noteikta tiesu medicīniskā ekspertīze, lai noskaidrotu nāves iemeslu, – vai sievietes nokrišanu no uzbēruma izraisījušas veselības problēmas vai kādu apreibinošu vielu lietošana. Tāpat tiek noskaidrota sievietes personība un vecums.

To varētu uzskatīt par nelaimīgu sakritību, ka pašlaik Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tiek īstenots konkrētā ielas posma sakārtošanas projekts... Ja vien jau pirms aptuveni 10 gadiem nebūtu noticis līdzīgs gadījums ar analogām letālām sekām. Jēkabpilieši atceras, ka toreiz naktī pa ielu pāri tunelim gājusi jauniešu grupa, kuri sākuši grūstīties, līdz viens puisis nokritis no uzbēruma un gājis bojā. Diemžēl pēc šā nelaimes gadījuma nesekoja nekāda pilsētas pašvaldības rīcība, lai bīstamo vietu virs tuneļa padarītu pilsētas iedzīvotājiem drošāku.

Kā Neatkarīgajai stāsta Jēkabpils pašvaldības Ceļu, ielu fonda un pārvadājumu nodaļas vadītājs Aivars Kraps, septembrī tika pabeigta projekta par Vienības un Kurzemes ielu rekonstrukciju izstrāde, tūlīt tika izsludināts konkurss tā īstenošanai un mēneša laikā tikšot izsludināts arī iepirkums. Minētais projekts paredz ielas seguma maiņu, kā arī barjeru izveidošanu visā Vienības ielas uzbēruma garumā, ieskaitot abas uzbēruma puses virs tuneļa. Ielu un uzbērumu norobežojošas barjeras nepieciešamas arī tālāk pa tilta uzbrauktuves slīpuma malu. Esot bijuši gadījumi, kad tumsā cilvēki no augšas novēlušies lejā Liepu ielas māju pagalmos. Par laimi, sekas nav bijušas smagas.

Pēc gada bīstamais Vienības ielas posms būs drošāks gan gājējiem, gan braucējiem, – norāda A. Kraps, piebilstot, ka kopš tilta pār Daugavu Jēkabpilī uzbūvēšanas pirms 50 gadiem ielas apmales nekad neesot bijis. «Visās vietās margas neuzliksi. Turklāt no tilta ar margām nolēkuši daudz vairāk cilvēku,» uzskata pašvaldības Ceļu, ielu fonda un pārvadājumu nodaļas vadītājs.