Britu tūristi pārņem Ventspili

© Ventasbalss.lv

Britu Noslēpumainā kruīza 191 metru garais kuģis Saga Ruby vakar piestāja Ventspils ostā, sagādājot pilsētai vairāk nekā sešus simtus tūristu. Jāatzīst, publika uz klāja gana interesanta, vidējais pasažieru vecums – 77 gadi.

Viņi piekrituši avantūrai un dodas divus gadus ilgā ceļojumā, iepriekš nezinot maršrutu.Nākamajā vasarā Saga sola atgriezties Ventspilī Baltijas kruīza laikā, jo sagaidīšana ar orķestri un pilsētas apskates organizācija atstājusi labu iespaidu. Jāatzīmē, ka pirmais pārbaudījums tika izturēts vēl pirms vakardienas. Ventspili kruīza organizētāji izvēlējās, izvērtējot arī Liepāju un Klaipēdu.

Jāpiebilst, ka Noslēpumainā kruīza pasažieri iepriekš nezina, kurp vedīs viņu ceļš divu nedēļu ilgajā ceļojumā. Šoreiz tas sākās Duvrā Anglijā, un vēl pirms Ventspils tūristi piestāja Norvēģijā, Dānijā un Vācijā. Tālāko maršrutu kapteinis neatklāj. Biļetes uz šādu senioru kruīzu var iegādāties tikai personas, kas nav jaunākas par 50 gadiem. Biļete maksā, sākot no 2000 mārciņām.

Ventspils brīvostas, pašvaldības pārstāvji un kuģa apkalpe apmainījās piemiņas plāksnēm, kas, sekojot tradīcijām, notiek, kad kuģis pirmo reizi ienāk kādā ostā. Kuģis, lai arī jau veterāns un nākamajā gadā aizvadīs savu pēdējo sezonu, ir ieturēts angļu elegances un tradīciju stilā. Uz tā pārsvarā skan klasiskā mūzika, ko dzīvajā izpildījumā piedāvā dažādi mākslinieki. Tāpat iecienīti ir deju vakari. Senioriem ir arī savs naktsklubs, kurā, kā smejas kuģa apkalpe, klusums iestājas jau ap pulksten desmitiem vakarā. Interesanti, ka liela daļa no senioriem Latvijā ir ne pirmo reizi – pirms tam viņi apmeklējuši Rīgu tāpēc ir patīkami pārsteigti par iespēju redzēt vēl kādu Latvijas pilsētu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)