"Dinamo" fani rindā pēc kabeļtelevīzijas nestāv

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Jau šodien Dinamo Rīga aizvada savu pirmo izbraukuma spēli jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā. Taču lielai daļai Latvijas iedzīvotāju nebūs iespēju skatīties spēles tiešraidi, tikai ierakstu.

Bet daļai būs jāsamierinās ar dzīvi bez hokeja TV ekrānos. Šķiet, cilvēki ar to ir jau apraduši, jo nesteidz par visām varītēm iegādāties šo maksas pakalpojumu.

Neatkarīgā jau rakstīja: tas, ka jaunajā KHL sezonā visiem Dinamo Rīga faniem nu vairs nebūs iespēju skatīties spēļu translācijas TV ekrānos, izraisījis fanu sašutumu. Proti, spēļu tiesību turētājs, MTG grupa, jau paziņojis, ka mājas spēles tiešraidē varēs skatīties TV6, bet izbraukuma spēles – Viasat Sport Baltic kanālā, kas būtībā ir maksas pakalpojumi. Protams, spēļu ierakstus ar laika nobīdi varēs vērot arī TV6, taču tad jau spēles rezultāts būs zināms un intrigas nebūs.

Rīgā Viasat Sport Baltic kanāls ir pieejams daudzu kabeļtelevīzijas operatoru paketēs, bet reģionos situācija ir sarežģītāka – jo nav tehnisko iespēju vai arī finanses liedz iegādāties dārgās kabeļtelevīzijas paketes.

«Kopš publiskā telpā izskanējusi informācija, ka Dinamo Rīga spēles turpmāk nebūs redzamas kanālā LTV7, apmēram 5% no ienākošajiem klientu jautājumiem ir tieši par šo tēmu. Līdz šim klientiem esam vairāk snieguši informatīvu atbalstu, skaidrojot, kā turpmāk varēs redzēt Dinamo spēles. Lattelecom Interaktīvās TV pamata pakas abonenti un Lattelecom Virszemes TV ekonomiskās pakas abonenti mājas spēles redzēs kanālā TV6, savukārt izbraukuma spēles varēs redzēt tie Lattelecom Interaktīvās TV klienti, kas abonē Viasat paku. Esam informējuši par iespējām sekot līdzi arī citu KHL komandu spēlēm, kuras būs vērojamas KHL kanālā. Prognozējam, ka lielāka klientu interese par hokeja skatīšanās iespējam varētu palielināties līdz ar pirmajām spēlēm,» Neatkarīgajai teic Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Par sevišķi lielu interesi nevar priecāties arī Viasat. «Hokeja sezona ir viens no populārākajiem sporta notikumiem Latvijā, un, protams, jūtam klientu interesi par iespēju skatīties hokeju arī savās mājās. Skaitļus, kas attiecas uz klientu pieaugumu, atklāt nevaram – tā ir konfidenciāla informācija,» Neatkarīgajai visai noslēpumaini teic Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Kamēr kabeļtelevīzijas pretinieki domā variantus, kā noskatīties izbraukuma spēļu translācijas, Latvijas hokeja fanu desants jau tuvojas Prāgai. Kopumā pirmajā izbraukumā devušies apmēram 100 līdzjutēju – autobuss ar Rīgas Dinamo Fanu kluba biedriem, kā arī individuāli. Neatkarīgās rīcībā ir informācija, ka uz spēlēm Prāgā un Bratislavā dosies arī tautieši no citās mītnes zemēm, piemēram, Anglijas. Prāgas Lev, gaidot fanu desantu, pat ir savā mājas lapā publicējis drošības noteikumus, kas jāievēro visiem spēles skatītājiem: būs stingra pārbaude pie ieejas, liegts ienest dzērienus un dažādus bīstamus priekšmetus. Fani īpaši lūgti būt toleranti spēļu brīžos, kad uz ledus ir strīdus momenti, un nemest dažādus priekšmetus, lai nesavainotu hokejistus. Šādi cilvēki tikšot sodīti ar nopietniem naudas sodiem. Līdzjutēji pat tiek brīdināti, ka arēnā nedrīkst atrasties maskās, kas sedz seju, kā arī izģērbties līdz viduklim. Šogad interese par došanos uz izbraukuma spēlēm esot lielāka nekā iepriekšējos gados.

Svarīgākais