Ceturtdiena, 23.maijs

redeem Leokādija, Leontīne, Ligija, Lonija

arrow_right_alt Latvijā

Krājbankas ekskluzīvās automašīnas neviens neiekāro

© F64 Photo Agency

Maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka meitasuzņēmumam SIA Krājinvestīcijas piederošās automašīnas Lamborghini un BMW šodien rīkotajā izsolē netika pārdotas, jo līdz plkst. 14.00 un plkst. 14.40 neviens nebija veicis maksājumu 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Visiem pretendentiem, kas vēlējās iegādāties automašīnu, bija jāsamaksā transportlīdzekļa pirkuma nodrošinājums 10%. Tas nozīmē, ka pirms piedalīšanās izsolē par Lamborghini automašīnu jāiemaksā 10 tūkstoši eiro, bet par BMW 6,5 tūkstoši. Neviena persona šādu summu neiemaksāja, tāpēc abu ekskluzīvo automašīnu izsole pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Izjukušās izsoles gan nav nekas traģisks. Bankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis informē, ka steigai neesot pamata: „Visas izsolē iekļautās automašīnas atrodas bankas aktīvos un tiek izsolītas, lai iegūtu līdzekļus, kuriem norēķināties ar bankas kreditoriem, tāpēc esam ieinteresēti mašīnas pārdot par pēc iespējas augstāku cenu, ekskluzīvo mašīnu izsoles sākuma cenu pagaidām nemazinot.”

Rīt tikšot izsolītas arī tādu marku automašīnas kā Audi, Opel, Dacia, Mercedes, bet 24. augustā seši Volkswagen busiņi. Uz šo marku automašīnām gan pieteikušies jau vairāki pretendenti, liela interese izrādīta gan par Audi, gan Volkswagen, informē O. Fīrmanis.

Lai gan plānotas vairākas izsoļu nedēļas, nav paredzams, cik daudz to kopumā notiks. Ja automašīnas netiks pārdotas, tās turpinās virzīt izsolē, gaidot izdevīgāku brīdi, jebkurā gadījumā tās tikšot pārdotas.

Šodien bija paredzētas arī divas nekustamo īpašuma izsoles, uz kurām pieteikušies vairāki pretendenti, kas iemaksājuši arī 10% nodrošinājuma naudu. „Neviens no dalībniekiem gan īpašuma izsolē neiesaistījās, līdz ar to tiks izsludināta atkārtota izsole, kurā varēs piedalīties arī tie paši dalībnieki, kuri jau iemaksājuši drošības naudu,” stāsta O. Fīrmanis.