Labestības diena – bērnu atbalstam

Jau sesto gadu pēc kārtas Latvijā rīko Labestības dienu, kurā savāktos līdzekļus izmantos bērnu ārstēšanai.

Piecu gadu laikā labdarības akcijā Labestības diena saziedots vairāk nekā miljons latu un sniegta palīdzība 255 smagi slimiem bērniem. Arī šogad akcijas rīkotāji ziedot.lv, LNT un Swedbank aicināja saziedot 27 428 latus, lai palīdzētu Dāvim, Nikam, brālīšiem Timuram un Denisam un Lindai. Dienas garumā vāca nauda bērnu ārstēšanai. Rīgā pie Kongresu nama sabiedrību aicināja ziedot pieciem smagi slimiem bērniem, lai viņi spētu dzīvot pēc iespējas pilnvērtīgāk. Uzstājās šova Okartes skatuve finālisti, Latvijas dziedošo ģimeņu šova un Latvijas Zelta talantu dalībnieki un citi populāri mūziķi.

Laukumā darbojās Labestības tirdziņš, kur varēja iegādāties suvenīrus ar akcijas simboliku, gardas uzkodas un glītus rokdarbus. Daudzi bērni izmantoja zīmēšanas studijas Laumiņas rezidence piedāvāto iespēju izkrāsot Labestības dienas sirsniņas vai grima darbnīcā iegūt interesantu un košu sejas veidolu. Savas spējas aicināja parādīt arī Rīgas namu radošā darbnīca un LNT raidījuma Tautas balss rotu darināšanas centrs. Pieaugušajiem bija iespēja finansiāli palīdzēt ne tikai minētajiem bērniem, bet arī citiem sasirgušajiem – nododot asinis Asinsdonoru centra mobilajā punktā.

Labestības dienas vakarā lielajā noslēguma koncertā uzstājās Raimonds Pauls, Aija Andrejeva, Jānis Stībelis, Dzelzs vilks, Lady’s Sweet, Musiqq, Putnu balle un citi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)