Īrijas latviešu portālam – pieci gadi

«Konsekventi ieturam savu ceļu – Īrijas ziņas latviešu valodā,» piecu gadu panākumu atslēgu raksturo pirmā emigrācijas ziņu portāla galvenā redaktore Laima Ozola.

Viņa nenoliedz – šie pieci gadi nav bijuši viegli. Patlaban Īrijā ir divi mediji latviešu valodā – portāls un avīze Sveiks!, kas iznāk nu jau sešus gadus. Avīzes redaktore Sandra Bondarevska norāda, ka avīze iznāk reizi divās nedēļās un vairāk ir balstīta uz brīvprātības principa – proti, autori strādā praktiski bez atlīdzības, zinot, ka Īrijā ir vajadzīgi vismaz divi mediji latviešu valodā. «Tas ir ļoti svarīgi, ka latviešiem Īrijā ir iespējas izlasīt ziņas latviešu valodā. Tad vairs nejūties viens uz vientuļas salas. Dzīvojošajiem svešumā tas ir ļoti svarīgi,» Neatkarīgajai atzīst Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts, kas pats ir izaudzis trimdā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais