Ventspilī policists mēģina pārbraukt pār paceltu tiltu

© Aculiecinieka foto

Kāds Ventspils kriminālpolicijas inspektors neievēroja, ka ir pacelts tilts un tikai veiksme viņu pasargāja no ielidošanas Ventā. Tas viņam, visticamāk, beigtos letāli.

Ventspilī ap Ziemassvētkiem atklātais Ventas tilts ir vienīgais paceļamais tilts Latvijā un tas šādu incidentu piedzīvoja pirmo reizi. Naktī uz ceturtdienu notika tilta pacelšana, kā tas profilakses nolūkos tiek darīts ik nedēļu. Par pacelto tiltu brīdināja gan interaktīvās zīmes, gan sarkanie luksofora signāli, kā arī bija nolaista mirgojoša barjera. Savukārt uz paceltās tilta sienas spīdēja ar lāzeru projicēts pulkstenis, ko arī nepamanīt ir grūti.

«Tas ir prātam neaptverami, ka to visu var nepamanīt un izbraukt cauri. Tad cilvēkam ir jābūt ar aizsietām acīm,» neizpratnē ir tilta apkalpojošās firmas SZMA V pārstāvis Aleksandrs Rjumšins. Tomēr ap diviem naktī policijas inspektors to visu palaida garām, ar savu BMW izbrauca cauri nolaistajai barjerai un tikai paceltā tilta maliņa to knapi apstādināja no iegāšanās upē. Spēkrats iesprūda spraugā starp tilta brauktuvi un paceļamo daļu. Divi priekšējie riteņi karājās pāri malai. Ja automašīna būtu pāris centimetrus zemāka, policista nevērība beigtos traģiski.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins informē, ka negadījumā iesaistītais ir 29 gadus vecs Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas inspektors, kurš tobrīd ar savu personīgo automašīnu braucis ārpus darba laika. Savā paskaidrojumā policists norādījis, ka tobrīd stipri lijis, tādēļ viņš neievēroja sarkano, braukt aizliedzošo gaismu un tikai pēdējā brīdī ieraudzījis, ka ir nolaista barjera. Tomēr nobremzēt viņš nepaspēja un izbrauca tai cauri. Uz notikuma vietu izbraukušie policijas darbinieki uzreiz pārbaudījuši vai viņu kolēģis pie stūris nav sēdies alkohola reibumā. Nevērīgā policista izelpojamā gaisā uzrādītas 0,4 promiles, tātad alkohols lietots atļautajās robežās. Kokins uzsver, ka šobrīd vēl notiek visu apstākļu noskaidrošana un notiks arī dienesta pārbaude. Pagaidām inspektors nav atstādināts no darba un turpina pildīt savus pienākumus. Kokins savu padoto raksturo kā pieredzējušu, apzinīgu un labu darbinieku. Līdz šim viņš nekādus disciplinārpārkāpumus neesot izdarījis. Salīdzinoši nesen par labu darbu viņš no Kārtības policijas pārcelts uz Kriminālpoliciju.

Tikmēr kāds aculiecinieks Neatkarīgajai stāsta, ka lietus tobrīd nemaz neesot lijis tik stipri, vējš gan pūtis pamatīgi. Viņš, tāpat kā citi informācijas avoti domā, ka policists, visticamāk, bijis lielākā alkohola reibumā vai arī viņam maz vajag. Vēlāk novērots, kā automašīna izvilkta ar džipu.

Pēc notikušā atgadījuma, tilta uzraugiem radās problēmas ar tilta nolaišanu. Aptuveni 40 minūtes bija nepieciešamas, lai novērstu problēmas automātiskajā sistēmā saistībā ar bojāto barjeru, un tiltu varētu atkal nolaist.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais