Šogad sniega dēļ ielūst pirmā ēka - Vecpiebalgā sagruvusi kūts

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saskāries ar šogad pirmo gadījumu, kad ēkai sniega dēļ iebrucis jumts.

Nelaimes gadījums noticis Vecpiebalgas pagastā, Vidzemē. Tur saimniecības kūts jumts nebija notīrīts pēc lielās snigšanas. Ēkai sniega svaru neizturot, jumts sestdien, 25. februārī, ielūzis, pakļaujot briesmām tur esošos dzīvniekus.

Par laimi, saimniecības īpašnieki spēja ātri pašu spēkiem mājlopus no kūts izvest, tādēļ izdevies izvairīties no cietušajiem. Ierodoties glābējiem, briesmas jau bija novērstas un ugunsdzēsēju palīdzība vairs nebija nepieciešama.

VUGD aicina namu īpašniekus un namu apsaimniekotājus parūpēties par savlaicīgu sniega notīrīšanu no jumtiem. Tas ir īpaši svarīgi šobrīd, kad iestājies siltāks laiks un daudzviet Latvijā turpinās snigšana. Šādi sniega sega uz namu jumtiem kļūst smagāka, kā rezultātā to konstrukcijas var neizturēt sniega svaru un iebrukt.

Šobrīd arī VUGD pārstāvji apmeklē vai sazinās ar lielveikalu un citu lielu sabiedrisko objektu pārstāvjiem, lai brīdinātu par iespējamajām sekām, ko rada nenotīrīti jumti. VUGD gan nevar sodīt ēku īpašniekus un namu apsaimniekotājus par nenotīrītiem jumtiem, bet tikai brīdināt par iespējamajām sekām.

Svarīgākais