Pāris Bērvircavā nosmok, visticamāk, rūpnieciska sildītāja un alkohola lietošanas dēļ

Saindēšanās ar gāzi dzīvoklī, visticamāk, bijis 24 gadus vecā Sesavas pagasta zemnieku saimniecības „Rudeņi” darbinieka un viņa 26 gadus vecās dzīvesbiedres nāves iemesls.

Taču policijas notikuma vietā atrastās alkohola pudeles un vietas apskate ļauj secināt, ka, iespējams, tieši pārmērīga grādīgās dziras lietošana veicinājusi neuzmanību.

Policija Sesavas pagasta Bērvircavā mirušo dzīvoklī ieradusies pirmdienas rītā. Jaunieši atrasti bez vardarbīgas nāves pazīmēm, tādēļ nāves iemesls varētu būt saindēšanās pēc gāzes noplūdes no izmantotā gāzes sildītāja, Zemgales Ziņām skaidroja Valsts policijas pārstāve Diāna Purviņa.

Zemnieka brālis izsauktajam Jelgavas novada pašvaldības policistam Večeslavam Abromenko atklājis, ka pirmdienas rītā pēc tam, kad mirušais pēc dotajām brīvdienām nav ieradies darbā, vadītājs Toms Knope licis doties viņu meklēt. Pēc tam, kad caur pirmā stāva dzīvokļa logiem tuvinieki nebija redzami, brālis sazinājies ar darba devēju T. Knopi, kurš aicinājis durvis uzlaust, lai noskaidrotu notikušo.

Sesavas pagasta inspektors V. Abromenko detalizētākus komentārus publiski nebija tiesīgs sniegt. Viņš gan atklāj, ka ieraudzītais dzīvoklī pārsteidzis: „Cilvēki, iespējams, ekonomijas nolūkos apsildīšanai izmantoja gāzes sildītāju, kurš ir piemērots rūpnieciskai darbībai, nevis dzīvokļa apsildei.”

Dzīvokļa apskate ļāvusi secināt, ka, visticamāk, ticis lietots arī alkohols. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Ševčenko apstiprina, ka pirmdienas rītā neilgi pēc pulksten deviņiem saņemts izsaukums uz Bērvircavu. Mediķi dzīvoklī jauniešus atraduši jau mirušus, turklāt sastingušus, kas liecina par nāves iestāšanos vismaz diennakti iepriekš.

To, vai neuzmanīgu rīcību ar sildītāju varētu būt izraisījusi alkohola lietošana, gan noteiks uzsāktā ekspertīze.

Pērn vismaz 24 reizes neuzmanīga apiešanās ar sildītāju novedusi pie traģiskām sekām cilvēkiem un mājoklim, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīcībā esošā informācija. „Lai ekonomētu līdzekļus, cilvēki it īpaši laukos joprojām lieto vecus, kā arī dzīvokļa vajadzībām neparedzētus gāzes sildītājus,” ar nožēlu atzīst VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele. Dienests gan neveic uzskaiti, cik daudz cilvēku gājuši bojā, saindējoties pēc gāzes sildītāja neuzraudzīšanas.

Zemnieku saimniecības „Rudeņi” īpašnieks Toms Knops, kurš darbojas arī Zemnieku Saeimas valdē, izsaka līdzjūtību cietušo tuviniekiem, bet sīkāk notikušo komentēt nevēlas.

Svarīgākais