Rīgā pie piemiņas akmens godinās Afganistānas karā kritušos

Rīgā, Klusajā dārzā, pie piemiņas akmens "Afganistānas karā kritušajiem Latvijas dēliem" trešdien notiks piemiņas pasākums, godinot Afganistānas karā kritušos, informē Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija.

1989.gada 15.februārī bijušās PSRS karaspēks tika izvests no Afganistānas, tādēļ šajā dienā tiek pieminēti visi kritušie Afganistānas karā (1979–1989) un citos militārajos konfliktos, kuros bijušās PSRS armijas sastāvā tika iesaistīti Latvijas iedzīvotāji.

Afganistānas karā bija iesaistīti 3640 Latvijas iedzīvotāju, no tiem 63 karā krituši, 177 guvuši dažādas pakāpes ievainojumus, kā dēļ kļuvuši par invalīdiem, un viens pazudis bez vēsts.

Pasākumā aicinātas piedalīties arī valsts augstākās amatpersonas, no tām vairākas savu dalību jau ir apstiprinājušas.

Piemiņas pasākumu organizē Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija, kura dibināta 1998.gadā.

Asociācija ir patstāvīga, sabiedriska un nepolitiska organizācija, kas uz brīvprātības pamata un interešu kopības apvieno Latvijas iedzīvotājus, kuri ir pildījuši karavīra pienākumu Afganistānā un citos militāros konfliktos pēc 1945.gada, kā arī ģimenes locekļus, kuru piederīgie krituši šajos karos vai miruši iegūto slimību un ievainojumu dēļ.

Svarīgākais