Cietumos pašlaik ir 30 analfabētu

Pašlaik Latvijas ieslodzījuma vietās ir 30 ieslodzīto, kas ir analfabēti, un 20 cilvēku, kuri vāji lasa, raksta un rēķina.

Ieslodzījuma vietu pārvalde aģentūru BNS informēja, ka šiem cilvēkiem ir speciāli izstrādāta lasīšanas, rakstīšanas, rēķināšanas un sociālās pamatprasmes programma, kuru desmit mēnešu laikā būs iespējams apgūt Brasas, Iļģuciema, Jelgavas un Daugavgrīvas cietumā.

Četras reizes nedēļā ieslodzītie mācīsies apgūt prasmes un iemaņas izpildīt darbības ar viencipara, divciparu un trīsciparu skaitļiem, iegūs priekšstatu par ģeometriskām figūrām, apgūs runāšanas, klausīšanās, lasīšanas prasmes, kā arī rakstīšanas prasmju pamatus.

Pabeidzot mācības, ieslodzītie saņems sertifikātu par pamatprasmju programmas apguvi.

Pašlaik cietumā esošajam vecākajam analfabētam ir 55 gadi, jaunākajam – 21. Pārsvarā analfabēti ir romu tautības pārstāvji.

Kopumā ieslodzījuma vietās patlaban ir aptuveni 6500 cilvēku.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais