Ugunsdzēsējiem salīdzinoši mierīga diennakts

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 30 ugunsgrēki, cietušo un bojāgājušo nav.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pastāstīja, ka lielu ugunsgrēku pagājušajā diennaktī nav bijis.

Lielākā ugunsnelaime izcēlās jau iepriekšējā naktī, kad Rīgā, Smilšukalna ielā, nodega vienstāva dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru platībā. Glābēji, kas notikuma vietā ieradās trijos naktī, turpināja dzēst ugunsgrēku līdz pat sestdienas pusvieniem dienā. No ēkas tika evakuēts viens cilvēks, cietušo nav.

Pagājušajā diennaktī VUGD veicis arī desmit glābšanas darbus, saņemti deviņi maldinoši zvani.

Jau vēstīts, ka ar VUGD palīdzību sestdien vakarā pie Jaunķemeriem izglābti trīs zemledus makšķernieki, kuri atradās uz ledus gabala jūrā pie Jaunķemeriem un nespēja saviem spēkiem tikt krastā.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liena Ulbina pastāstīja, ka Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs sestdien īsi pirms plkst.19 saņēmis informāciju, ka pretim Jaunķemeru glābšanas stacijai trīs zemledus makšķernieki uz ledus gabala tiek nesti aizvien dziļāk jūrā.

Lai glābtu nelaimē nonākušos cilvēkus, centrs glābšanas operācijā iesaistīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālistus, ar kuru palīdzību makšķernieki veiksmīgi tika nogādāti krastā. Tur viņus sagaidīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.